Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Arašídové brownies

3.8 5

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Cesto:

  • 150 g maslo
  • 220 g cukor krupicový
  • 70 g kakaový prášok
  • 1/2 KL soľ
  • 2 PL voda
  • 2 ks vajce
  • 60 g múka hladká
  • 80 g arašidy solené
  • Arašidový krém:
  • 160 g cukor práškový
  • 80 g maslo arašidové
  • 6 PL mlieko plnotučné

Poleva:

  • 200 g čokoláda horká
  • 100 ml smotana na šľahanie

POSTUP PŘÍPRAVY:

Na cesto si roztopíme maslo a na malom plameni ho necháme zhnednúť.

V mise zmiešame cukor, kakao, múku, soľ a vodu.

Prilejeme horúce maslo a metličkou vymiešame.

Po jednom primiešame vajíčka.

Na záver do cesta pridáme slané arašidy.

Malý plech vyložíme alobalom a potrieme roztopeným maslom. Cesto vylejeme na alobal a v rúre vyhriatej na 160 °C pečieme cca 25 minút. Necháme vychladnúť.

Arašidový krém: Pripravíme si arašidové maslo, cukor a mlieko.

V mise vyšľaháme elektrickým šľahačom hladký krém.

Rozotrieme ho na vychladnuté cesto.

Poleva: Smotanu zohrejeme, odstavíme, pridáme kúsky čokolády a vymiešame hladkú polevu. Polevu vylejeme na arašidový krém a necháme v chladničke cca hodinu.

Autor receptu Zirafninka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Cesto:

  • 150 g maslo
  • 220 g cukor krupicový
  • 70 g kakaový prášok
  • 1/2 KL soľ
  • 2 PL voda
  • 2 ks vajce
  • 60 g múka hladká
  • 80 g arašidy solené
  • Arašidový krém:
  • 160 g cukor práškový
  • 80 g maslo arašidové
  • 6 PL mlieko plnotučné

Poleva:

  • 200 g čokoláda horká
  • 100 ml smotana na šľahanie

POSTUP PŘÍPRAVY:

Na cesto si roztopíme maslo a na malom plameni ho necháme zhnednúť.

V mise zmiešame cukor, kakao, múku, soľ a vodu.

Prilejeme horúce maslo a metličkou vymiešame.

Po jednom primiešame vajíčka.

Na záver do cesta pridáme slané arašidy.

Malý plech vyložíme alobalom a potrieme roztopeným maslom. Cesto vylejeme na alobal a v rúre vyhriatej na 160 °C pečieme cca 25 minút. Necháme vychladnúť.

Arašidový krém: Pripravíme si arašidové maslo, cukor a mlieko.

V mise vyšľaháme elektrickým šľahačom hladký krém.

Rozotrieme ho na vychladnuté cesto.

Poleva: Smotanu zohrejeme, odstavíme, pridáme kúsky čokolády a vymiešame hladkú polevu. Polevu vylejeme na arašidový krém a necháme v chladničke cca hodinu.

Autor receptu Zirafninka