Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Arašídovo - jahodový koláč

3.8 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 100 g mletých arašídů
  • 100 g pohankové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 banán
  • 1 vejce
  • 2 lžíce agáve sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 150 g bílého jogurtu
  • cca 1 a 1/2 hrnku jahod

POSTUP PŘÍPRAVY:

Nejprve jsem si pomlela arašídy. Smíchala jsem je s pohankovou moukou, práškem do pečiva a sodou. V menší misce jsem rozmačkala vidličkou banán, přidala jsem vejce, agávový sirup, vanilkový extrakt, bílý jogurt a důkladně promíchala. Tekutou směs jsem přelila k suché a důkladně zapracovala. Těsto se mi zdálo příliš tuhé a tak jsem přilila ještě trošku acidofilního mléka. Do silikonové formy jsem nalila polovinu těsta, pokladla jahodami a přelila zbylou půlkou těsta a opět pokladla jahodami. Dala jsem péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na zhruba 30 minut.

Autor receptu viz odkaz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 100 g mletých arašídů
  • 100 g pohankové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 banán
  • 1 vejce
  • 2 lžíce agáve sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 150 g bílého jogurtu
  • cca 1 a 1/2 hrnku jahod

POSTUP PŘÍPRAVY:

Nejprve jsem si pomlela arašídy. Smíchala jsem je s pohankovou moukou, práškem do pečiva a sodou. V menší misce jsem rozmačkala vidličkou banán, přidala jsem vejce, agávový sirup, vanilkový extrakt, bílý jogurt a důkladně promíchala. Tekutou směs jsem přelila k suché a důkladně zapracovala. Těsto se mi zdálo příliš tuhé a tak jsem přilila ještě trošku acidofilního mléka. Do silikonové formy jsem nalila polovinu těsta, pokladla jahodami a přelila zbylou půlkou těsta a opět pokladla jahodami. Dala jsem péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na zhruba 30 minut.

Autor receptu viz odkaz