Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Banánovo jahodový crumble

2.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na dvě porce potřebujete:

  • 2 banány
  • 50 g jahod
  • 30 g ovesných vloček
  • ½  lžíce kokosového oleje + na vymazání
  • lžíci strouhaného kokosu
  • 2 lžíce drcených mandlí nebo jiných ořechů
  • lžičku skořice
  • špetku perníkového koření
  • pár kapek vanilkového aroma

POSTUP PŘÍPRAVY:

Nejprve si připravte dvě menší zapékací misky, které vymažete troškou kokosového oleje. Troubu předehřejte na 180°C.

Samotný postup přípravy je velmi jednoduchý – smíchejte skořici s nakrájeným ovocem a poté tuto směs rovnoměrně rozdělte na dno zapékacích misek.

Nyní postup zopakujte se zbytkem ingrediencí – smíchejte vločky, kokos, ořechy, olej, perníkové koření a aroma. Opět rovnoměrně rozdělte do zapékacích misek a vložte do trouby přibližně na 15 minut, dokud vločky na povrchu nezezlátnou.

Nyní nechte lehce vychladnout, ozdobte jogurtem a můžete podávat.

 

Přibližné výživové hodnoty na jednu porci:

Energetická hodnota: 264 kcal

Bílkoviny: 4,6 g

Sacharidy: 36,3 g

Tuky: 10,2 g

Vláknina: 6,5 g

 

Náklady na suroviny: cca 25,-

Autor receptu Lucie Podolová - Zlínský nočník

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na dvě porce potřebujete:

  • 2 banány
  • 50 g jahod
  • 30 g ovesných vloček
  • ½  lžíce kokosového oleje + na vymazání
  • lžíci strouhaného kokosu
  • 2 lžíce drcených mandlí nebo jiných ořechů
  • lžičku skořice
  • špetku perníkového koření
  • pár kapek vanilkového aroma

POSTUP PŘÍPRAVY:

Nejprve si připravte dvě menší zapékací misky, které vymažete troškou kokosového oleje. Troubu předehřejte na 180°C.

Samotný postup přípravy je velmi jednoduchý – smíchejte skořici s nakrájeným ovocem a poté tuto směs rovnoměrně rozdělte na dno zapékacích misek.

Nyní postup zopakujte se zbytkem ingrediencí – smíchejte vločky, kokos, ořechy, olej, perníkové koření a aroma. Opět rovnoměrně rozdělte do zapékacích misek a vložte do trouby přibližně na 15 minut, dokud vločky na povrchu nezezlátnou.

Nyní nechte lehce vychladnout, ozdobte jogurtem a můžete podávat.

 

Přibližné výživové hodnoty na jednu porci:

Energetická hodnota: 264 kcal

Bílkoviny: 4,6 g

Sacharidy: 36,3 g

Tuky: 10,2 g

Vláknina: 6,5 g

 

Náklady na suroviny: cca 25,-

Autor receptu Lucie Podolová - Zlínský nočník