Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Borůvkovo tvarohová zmrzlina

4.0 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 250 g tučného tvarohu
  • 100 ml mléka
  • 50 g moučkového cukru (platí pro čerstvé borůvky, pokud použijete kupované mražené, dejte 75 g cukru)
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 60 g lesních borůvek

POSTUP PŘÍPRAVY:

Tvaroh a cukr dáme do mísy a metličkou spojíme. Přilijeme smetanu a mléko, promícháme a vytvoříme hladkou hmotu. 

Borůvky rozmačkáme vidličkou a přidáme k tvarohové směsi. Pokud máme borůvky mražené, necháme je chvíli povolit a pak zamícháme do tvarohu. 

Zmrzlinovač sestavíme, zapneme a nalijeme do něj studenou tvarohovou směs, kterou necháme míchat 20-30 minut podle hustoty. 

Ihned podáváme.

Autor receptu i fotografie Marcela - Pradobroty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 250 g tučného tvarohu
  • 100 ml mléka
  • 50 g moučkového cukru (platí pro čerstvé borůvky, pokud použijete kupované mražené, dejte 75 g cukru)
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 60 g lesních borůvek

POSTUP PŘÍPRAVY:

Tvaroh a cukr dáme do mísy a metličkou spojíme. Přilijeme smetanu a mléko, promícháme a vytvoříme hladkou hmotu. 

Borůvky rozmačkáme vidličkou a přidáme k tvarohové směsi. Pokud máme borůvky mražené, necháme je chvíli povolit a pak zamícháme do tvarohu. 

Zmrzlinovač sestavíme, zapneme a nalijeme do něj studenou tvarohovou směs, kterou necháme míchat 20-30 minut podle hustoty. 

Ihned podáváme.

Autor receptu i fotografie Marcela - Pradobroty