Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Bramborový salát - vynikající

3.3 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • brambory vařené ve slupce
  • čerstvá mrkev
  • celer a petržel
  • gothajský salám vcelku
  • sterilované okurky
  • cibule
  • uvařená vejce
  • sůl
  • pepř
  • majonéza
  • plnotučná hořčice.

POSTUP PŘÍPRAVY:

Brambory ve slupce uvaříme doměkka ( já vařím v papiňáku a za 5 minut od zasyčení jsou úplně měkké ). Mrkev, celer a petržel oloupeme, rozkrájíme na menší díly a uvaříme v osolené vodě doměkka - celeru se nebojte dát hodně - i ten, kdo ho nemá rád ( i takové máme přímo v rodině ), si pak u salátu jen mlaskají - hodně celeru dodá salátu vynikající chuť - já na 2kg brambor dávám tak 6 mrkví a celý velký celer !!! Cibuli nakrájíme na droboučko, stejně tak sterilované okurky - všeho dávejte hodně - ať není salátek "chudý" a krájejte vše hodně nadrobno - velké kusance ani nevypadají ani nechutnají dobře ! Nakrájíme salám na drobné kostičky, uvařenou zeleninu a vejce také a všechno smícháme dohromady. Vychladlé brambory oloupeme ( pokud budete používat teplé nebo vlažné brambory, budete z toho mít při promíchávání spíš kaši než salát, takže si brambory vařte s předstihem )....

Připravíme si velkou nádobu ( já používám 7L hrnec :o)) ) a pomocí drátěného kolečka porcujeme brambory, nasypeme asi 1/3 kostičkové směsi, dáme trochu majonézy, hořčice, osolíme, opepříme a tento postup opakujeme dokud vše nespotřebujeme. Pak si vyhrneme rukávy a všecko pěkně růčo-fůčo promícháme.....

Salát je dobré dělat den předem, aby se chutě spojily a sůl se dostala i do brambor....

Tento bramborový salát je opravdu luxusní - někdo třeba používá sterilované zeleninové směsi, takový salát jsem chutnala a prostě to není ono - s uvařenou zeleninou je to úplně o něčem jiném a zas tolik práce navíc to nedá.....

Zkuste, nebudete litovat - já sklízím jen a jen pochvaly !

Autor receptu: Lucie Kratochvílová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • brambory vařené ve slupce
  • čerstvá mrkev
  • celer a petržel
  • gothajský salám vcelku
  • sterilované okurky
  • cibule
  • uvařená vejce
  • sůl
  • pepř
  • majonéza
  • plnotučná hořčice.

POSTUP PŘÍPRAVY:

Brambory ve slupce uvaříme doměkka ( já vařím v papiňáku a za 5 minut od zasyčení jsou úplně měkké ). Mrkev, celer a petržel oloupeme, rozkrájíme na menší díly a uvaříme v osolené vodě doměkka - celeru se nebojte dát hodně - i ten, kdo ho nemá rád ( i takové máme přímo v rodině ), si pak u salátu jen mlaskají - hodně celeru dodá salátu vynikající chuť - já na 2kg brambor dávám tak 6 mrkví a celý velký celer !!! Cibuli nakrájíme na droboučko, stejně tak sterilované okurky - všeho dávejte hodně - ať není salátek "chudý" a krájejte vše hodně nadrobno - velké kusance ani nevypadají ani nechutnají dobře ! Nakrájíme salám na drobné kostičky, uvařenou zeleninu a vejce také a všechno smícháme dohromady. Vychladlé brambory oloupeme ( pokud budete používat teplé nebo vlažné brambory, budete z toho mít při promíchávání spíš kaši než salát, takže si brambory vařte s předstihem )....

Připravíme si velkou nádobu ( já používám 7L hrnec :o)) ) a pomocí drátěného kolečka porcujeme brambory, nasypeme asi 1/3 kostičkové směsi, dáme trochu majonézy, hořčice, osolíme, opepříme a tento postup opakujeme dokud vše nespotřebujeme. Pak si vyhrneme rukávy a všecko pěkně růčo-fůčo promícháme.....

Salát je dobré dělat den předem, aby se chutě spojily a sůl se dostala i do brambor....

Tento bramborový salát je opravdu luxusní - někdo třeba používá sterilované zeleninové směsi, takový salát jsem chutnala a prostě to není ono - s uvařenou zeleninou je to úplně o něčem jiném a zas tolik práce navíc to nedá.....

Zkuste, nebudete litovat - já sklízím jen a jen pochvaly !

Autor receptu: Lucie Kratochvílová