Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

2.5 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 4 figy(ked su velke ) alebo 6 stredne velkych
  • 1 PL olivoveho oleja
  • maslo
  • 2CL medu
  • stonka tymianu (iba listky ..moze nemusi byt )
  • 6-8 zelerovych stonkov
  • extra virgin olivovy oleo
  • citronova stava
  • 4 velke krajce chleba
  • 1 strucik cesnaku (moze nemusi byt )
  • 75-100g ricotty
  • sol a cierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY:

Kazdu figu si nakrajame na 8 kuskov.V panvici si rozohrejeme olej s maslom.Ked sa maslo rozpusti pridame med (a ak pouzivate tymian tak ho tiez teraz pridame ).Pockame kym sa nam med rozpusti a pridame figy.

Pomalicky obraciame tak aby sa nam figy obalili medom z kazdej strany a smazime na najmensom plameni cca 5 minutiek (az do momentu ked figy zmeknu a zacnu vypustat stavu).

Zelerove stonky si nakrajame na tenko.Pridame k nim extra virgin olivovy olej a citronovu stavu.Vsetko poriadne premiesame.

Chleba si otoastujeme (ja som to jednoducho spravila na panvici pretoze nemame toaster)..Este ked su teple tak ho mozme natriet cesnakom (presne ako topinku )..Pokvapkame olivovym olejom ..Na to dame zelerove stonky...nane poukladame figy..potom ricottu ..opat olivovy olej,sol a cierne korenie..Mozme papat :)

Autor receptu Dena Ratulovska viz. odkaz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 4 figy(ked su velke ) alebo 6 stredne velkych
  • 1 PL olivoveho oleja
  • maslo
  • 2CL medu
  • stonka tymianu (iba listky ..moze nemusi byt )
  • 6-8 zelerovych stonkov
  • extra virgin olivovy oleo
  • citronova stava
  • 4 velke krajce chleba
  • 1 strucik cesnaku (moze nemusi byt )
  • 75-100g ricotty
  • sol a cierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY:

Kazdu figu si nakrajame na 8 kuskov.V panvici si rozohrejeme olej s maslom.Ked sa maslo rozpusti pridame med (a ak pouzivate tymian tak ho tiez teraz pridame ).Pockame kym sa nam med rozpusti a pridame figy.

Pomalicky obraciame tak aby sa nam figy obalili medom z kazdej strany a smazime na najmensom plameni cca 5 minutiek (az do momentu ked figy zmeknu a zacnu vypustat stavu).

Zelerove stonky si nakrajame na tenko.Pridame k nim extra virgin olivovy olej a citronovu stavu.Vsetko poriadne premiesame.

Chleba si otoastujeme (ja som to jednoducho spravila na panvici pretoze nemame toaster)..Este ked su teple tak ho mozme natriet cesnakom (presne ako topinku )..Pokvapkame olivovym olejom ..Na to dame zelerove stonky...nane poukladame figy..potom ricottu ..opat olivovy olej,sol a cierne korenie..Mozme papat :)

Autor receptu Dena Ratulovska viz. odkaz