Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Bublanina s mandlemi

3.3 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 150g másla, změklého plus na vymazání pekáčku
  • strouhanka na vysypání pekáčku - ( 30x20 cm )
  • 4 vejce
  • 150g krupicového cukru
  • Půl sáčku vanilkového cukru
  • kůra z poloviny pomeranče - nastrouhaná
  • 150g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 500g jahod
  • 3 hrsti mandlových lupínků
  • moučkový cukr na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY:

Troubu předehřejeme na 180 stupňů, pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Bílky oddělíme od žloutků. Máslo utřeme s oběma cukry a postupně žloutky a pomerančovou kůru.Bílky ušleháme dotuha a přidáme opatrně k máslu a žloutkům. Pak přidáme i mouku prosátou i s práškem do pečiva.

Těsto nalijeme do pekáčku, zasypeme jahodami, které jsme předtím obalili v hladké mouce - (to proto, aby neklesaly) a polovinou mandlí. Pečeme zhruba 30 minut, krátce před vytažením z trouby posypeme zbývajícími mandlemi. Podáváme poprášené moučkovým cukrem.

Autor receptu Martina Vaněčková

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 150g másla, změklého plus na vymazání pekáčku
  • strouhanka na vysypání pekáčku - ( 30x20 cm )
  • 4 vejce
  • 150g krupicového cukru
  • Půl sáčku vanilkového cukru
  • kůra z poloviny pomeranče - nastrouhaná
  • 150g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 500g jahod
  • 3 hrsti mandlových lupínků
  • moučkový cukr na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY:

Troubu předehřejeme na 180 stupňů, pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Bílky oddělíme od žloutků. Máslo utřeme s oběma cukry a postupně žloutky a pomerančovou kůru.Bílky ušleháme dotuha a přidáme opatrně k máslu a žloutkům. Pak přidáme i mouku prosátou i s práškem do pečiva.

Těsto nalijeme do pekáčku, zasypeme jahodami, které jsme předtím obalili v hladké mouce - (to proto, aby neklesaly) a polovinou mandlí. Pečeme zhruba 30 minut, krátce před vytažením z trouby posypeme zbývajícími mandlemi. Podáváme poprášené moučkovým cukrem.

Autor receptu Martina Vaněčková