Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Buchtičky se šodó by Romča

4.3 7

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 500g polohrubé mouky
  • 2dl mléka
  • 100g cukru
  • 2 žloutky
  • 50g másla
  • 30g čerstvého droždí
  • špetka soli
  • máslo nebo olej na vymazání pekáčku a pomaštění buchtiček
  • hladká mouka na vál

Nepovinné ingredience :-)

  • 50g hrozinek
  • 0,5dl rumu

Šodó:

  • 2x vanilkový pudink
  • 1 litr mléka
  • cukr podle chuti

Nebo lze zakoupit hotové Tatra Créme šodó - komu by se nechtělo dělat

POSTUP PŘÍPRAVY:

Rozinky zalijeme rumem a necháme pěkně nabobtnat. Tři lžíce vlažného mléka smícháme s rozdrobeným doždím, lžičkou cukru a lžičkou mouky a necháme vzejít kvásek.

Do mísy si prosejeme mouku a smícháme ji s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo a žloutky rozšlehané se zbylým mlékem a špetkou soli. Na konec scezený rum z hrozinek a kvásek a těsto propracujeme buď ručně nebo kdo má použije robot či domácí pekárnu. Necháme kynout cca 50 minutek na teplém místě, poprášené mouku a přikryté utěrkou.

Vykynuté těsto rozválíme na vále - vytvoříme hada a krájíme na kousky. Kdo dává tak teď přidá hrozinky a nebo je možné do celého těsta hrozinky vpracovat ručně rovnou. Já to tak dělám, jelokož mě nebaví si s tím hrát. Dnes jsme na přání dětí hrozinky neměli :-)

Nakrájené buchtičky hází na vymazaný plech a mašlovačkou je připlácáváme k sobě a pak necháme ještě cca 10 min kynout. Pečeme v předehřáté troubě cca na 160 - 180 stupňů do zlatova.

Upečené je ještě horké od sebe oddělíme a dáme na talíře nebo do mísy. Šodó si připravíme tak že ve studeném mléce rozmícháme pudink a metličkou prošleháme a přidáme cukr. Metličkou mícháme do zhoustnutí a polijme ještě horké hotové buchtičky.

Dobrou chuť

Autor recetu Romča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 500g polohrubé mouky
  • 2dl mléka
  • 100g cukru
  • 2 žloutky
  • 50g másla
  • 30g čerstvého droždí
  • špetka soli
  • máslo nebo olej na vymazání pekáčku a pomaštění buchtiček
  • hladká mouka na vál

Nepovinné ingredience :-)

  • 50g hrozinek
  • 0,5dl rumu

Šodó:

  • 2x vanilkový pudink
  • 1 litr mléka
  • cukr podle chuti

Nebo lze zakoupit hotové Tatra Créme šodó - komu by se nechtělo dělat

POSTUP PŘÍPRAVY:

Rozinky zalijeme rumem a necháme pěkně nabobtnat. Tři lžíce vlažného mléka smícháme s rozdrobeným doždím, lžičkou cukru a lžičkou mouky a necháme vzejít kvásek.

Do mísy si prosejeme mouku a smícháme ji s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo a žloutky rozšlehané se zbylým mlékem a špetkou soli. Na konec scezený rum z hrozinek a kvásek a těsto propracujeme buď ručně nebo kdo má použije robot či domácí pekárnu. Necháme kynout cca 50 minutek na teplém místě, poprášené mouku a přikryté utěrkou.

Vykynuté těsto rozválíme na vále - vytvoříme hada a krájíme na kousky. Kdo dává tak teď přidá hrozinky a nebo je možné do celého těsta hrozinky vpracovat ručně rovnou. Já to tak dělám, jelokož mě nebaví si s tím hrát. Dnes jsme na přání dětí hrozinky neměli :-)

Nakrájené buchtičky hází na vymazaný plech a mašlovačkou je připlácáváme k sobě a pak necháme ještě cca 10 min kynout. Pečeme v předehřáté troubě cca na 160 - 180 stupňů do zlatova.

Upečené je ještě horké od sebe oddělíme a dáme na talíře nebo do mísy. Šodó si připravíme tak že ve studeném mléce rozmícháme pudink a metličkou prošleháme a přidáme cukr. Metličkou mícháme do zhoustnutí a polijme ještě horké hotové buchtičky.

Dobrou chuť

Autor recetu Romča