Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Celozrnný banánový chlebíček

4.0 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 240 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžičky citronové kůry
  • 160 g hnědého cukru
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 3 velmi zralé banány
  • 170 g sušených švestek

Dále:

  • 1 čokoládová poleva v sáčku

POSTUP PŘÍPRAVY:

Smícháme sypké suroviny, přidáme změklé máslo, rozmačkané banány a nakrájené sušené švestky. Formu na srnčí hřbet vyložíme pečícím papírem, naplníme ji těstem a pečeme v troubě předehřáté na 180° C asi 60 minut.

Vychladlý chlebíček polijeme čokoládovou polevou.

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 240 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžičky citronové kůry
  • 160 g hnědého cukru
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 3 velmi zralé banány
  • 170 g sušených švestek

Dále:

  • 1 čokoládová poleva v sáčku

POSTUP PŘÍPRAVY:

Smícháme sypké suroviny, přidáme změklé máslo, rozmačkané banány a nakrájené sušené švestky. Formu na srnčí hřbet vyložíme pečícím papírem, naplníme ji těstem a pečeme v troubě předehřáté na 180° C asi 60 minut.

Vychladlý chlebíček polijeme čokoládovou polevou.

Autor receptu Ivana Nawratová