Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Celozrnný jogurtový koláč s ovocem

Autor AutordesnaVzkaz
4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 hrnky celozrnné mouky (pšeničné nebo špaldové)
  • 3/4 hrnku cukru (použila jsem přírodní cukr, část cukru můžete nahradit přírodním nekalorickým sladidlem Stevií)
  • 2 kelímky bílého jogurtu (jeden má 150g)
  • 50 ml tekutiny (mléko, voda, rostlinné mléko...jak jste zvyklí)
  • 2 vejce
  • ½ hrnku kvalitního oleje
  • 1 prášek do pečiva (ideálně přírodní z vinného kamene)
  • libovolné ovoce (jahody, třešně, broskve, meruňky nebo kombinace všeho

POSTUP PŘÍPRAVY:

1.Vyšlehejte vejce s cukrem.

2.Přidejte olej, jogurty, 50ml tekutiny a postupně přisypte mouku s práškem do pečiva.

3.Vše vymíchejte do hladka.

4.Těsto vylijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, jak jste zkrátka zvyklí.

5.Bohatě posypte libovolným ovocem.

6.Nakonec posypte drobenkou.

7.Pečte v předem vyhřáté troubě na cca 170° (horkovzdušná 160°) po dobu 35 minut.

Celkové množství cukru si upravte podle toho, zda použijete sladší nebo kyselejší ovoce a jak moc sladké moučníky máte rádi. Stačí si uvědomit, že cukr je jak v těstě, tak v ovoci, tak v drobence.

Pokud chcete moučník udělat i pro menší děti, pro které není větší množství celozrnné mouky vhodné, použijte jeden hrnek třeba jemně mleté špaldové a jeden hrnek klasické polohrubé.

Autor receptu desna

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 hrnky celozrnné mouky (pšeničné nebo špaldové)
  • 3/4 hrnku cukru (použila jsem přírodní cukr, část cukru můžete nahradit přírodním nekalorickým sladidlem Stevií)
  • 2 kelímky bílého jogurtu (jeden má 150g)
  • 50 ml tekutiny (mléko, voda, rostlinné mléko...jak jste zvyklí)
  • 2 vejce
  • ½ hrnku kvalitního oleje
  • 1 prášek do pečiva (ideálně přírodní z vinného kamene)
  • libovolné ovoce (jahody, třešně, broskve, meruňky nebo kombinace všeho

POSTUP PŘÍPRAVY:

1.Vyšlehejte vejce s cukrem.

2.Přidejte olej, jogurty, 50ml tekutiny a postupně přisypte mouku s práškem do pečiva.

3.Vše vymíchejte do hladka.

4.Těsto vylijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, jak jste zkrátka zvyklí.

5.Bohatě posypte libovolným ovocem.

6.Nakonec posypte drobenkou.

7.Pečte v předem vyhřáté troubě na cca 170° (horkovzdušná 160°) po dobu 35 minut.

Celkové množství cukru si upravte podle toho, zda použijete sladší nebo kyselejší ovoce a jak moc sladké moučníky máte rádi. Stačí si uvědomit, že cukr je jak v těstě, tak v ovoci, tak v drobence.

Pokud chcete moučník udělat i pro menší děti, pro které není větší množství celozrnné mouky vhodné, použijte jeden hrnek třeba jemně mleté špaldové a jeden hrnek klasické polohrubé.

Autor receptu desna