Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Charlotte alá korytnačka

4.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 5 vajec
  • 100g polohrubé mouky
  • 100g cukru
  • 1 PDP
  • 2 lžíce oleje
  • lžíce rumu

Krém:

  • 500ml šlehačkové smetany
  • 500ml mléka
  • 1 Zlatý klas nebo 2 vanilkové pudinkové prášky - v čechách mívají zlatý klas v Kauflandu viz foto níže
  • 150g cukru
  • 1 van. cukr
  • želatina
  • rybízový džem.

POSTUP PRÍPRAVY:

Žloutky, cukr, olej a rum vyšleháme do pěny, přidáme mouku s PDP a nakonec zlehka vpravíme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme.Horký piškotový plát položíme na utěrku, pevně stočíme a necháme vychladnout. Poté piškotový plát rozvineme, namažeme marmeládou a opatrně stočíme, nakrájíme na 1 cm kolečka.

V troše mléka necháme nabobtnat želatinu (doporučuji použít želatinový ztužovač za studena od Dr. Oetkera). Ve zbytku mléka a Zlatého klasu uvaříme krém, který necháme vychladnout.Potom do něj zašleháme oba cukry, vyšlehanou šlehačku a připravenou želatinu nebo ztužovač dle návodu.

Kolečky rolády vyložíme misku vyloženou potravinářskou fólií a opatrně zalijeme krémem.Necháme tuhnout přes noc v chladničce.Potom vyklopíme misku jako dort, odstraníme fólií a nakrájíme.

Autor receptu Teraza M.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 5 vajec
  • 100g polohrubé mouky
  • 100g cukru
  • 1 PDP
  • 2 lžíce oleje
  • lžíce rumu

Krém:

  • 500ml šlehačkové smetany
  • 500ml mléka
  • 1 Zlatý klas nebo 2 vanilkové pudinkové prášky - v čechách mívají zlatý klas v Kauflandu viz foto níže
  • 150g cukru
  • 1 van. cukr
  • želatina
  • rybízový džem.

POSTUP PRÍPRAVY:

Žloutky, cukr, olej a rum vyšleháme do pěny, přidáme mouku s PDP a nakonec zlehka vpravíme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme.Horký piškotový plát položíme na utěrku, pevně stočíme a necháme vychladnout. Poté piškotový plát rozvineme, namažeme marmeládou a opatrně stočíme, nakrájíme na 1 cm kolečka.

V troše mléka necháme nabobtnat želatinu (doporučuji použít želatinový ztužovač za studena od Dr. Oetkera). Ve zbytku mléka a Zlatého klasu uvaříme krém, který necháme vychladnout.Potom do něj zašleháme oba cukry, vyšlehanou šlehačku a připravenou želatinu nebo ztužovač dle návodu.

Kolečky rolády vyložíme misku vyloženou potravinářskou fólií a opatrně zalijeme krémem.Necháme tuhnout přes noc v chladničce.Potom vyklopíme misku jako dort, odstraníme fólií a nakrájíme.

Autor receptu Teraza M.