Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Cheesecake philadelphia s bílou čokoládou a třešňovou marmeládou

4.0 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 125g sýru Philadelphia
  • 250 ml šlehačky
  • 75g bílé čokolády
  • 50g cukru
  • 16g plátkové želatiny
  • 2 - 3 lžíce mléka
  • třešňová marmeláda

POSTUP PŘÍPRAVY:

Želatinu dáme změknout podle návodu a vyšleháme si zatím sýr Philadelphia s cukrem. Rozpustíme si čokoládu s dvěma lžíce mléka. Do vyšlehaného sýra si přidáme změklou želatinu, smetanu na šlehání a rozpuštěnou čokoládu.

Třetinu směsi nalijeme do formy a přidáme třešňovou marmeládu a promícháme. To kvůli tomu aby se nám směs obarvila. Teď dáme do chladničky asi na deset minut a nebo do mrazáku :-)

Jdeme na druhou vrstvu - na první vrstvu co jsme vyndali z lednice natřeme marmeládu asi jeden centimetr vysokou a dáme znovu do chladničky a nebo do mrazáku cca na 10 minut.

Takto uděláme tři vrstvy krému a dvě vrstvy marmelády a necháme ztuchnout v chladničce nejlépe 24 hodin. Pokud nemáte rádi třešňovou marmeládu, můžete použít jinou podle vlastní chuti a nebo zásob v domácnosti.

Dobrou chuť

Autor receptu Romča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 125g sýru Philadelphia
  • 250 ml šlehačky
  • 75g bílé čokolády
  • 50g cukru
  • 16g plátkové želatiny
  • 2 - 3 lžíce mléka
  • třešňová marmeláda

POSTUP PŘÍPRAVY:

Želatinu dáme změknout podle návodu a vyšleháme si zatím sýr Philadelphia s cukrem. Rozpustíme si čokoládu s dvěma lžíce mléka. Do vyšlehaného sýra si přidáme změklou želatinu, smetanu na šlehání a rozpuštěnou čokoládu.

Třetinu směsi nalijeme do formy a přidáme třešňovou marmeládu a promícháme. To kvůli tomu aby se nám směs obarvila. Teď dáme do chladničky asi na deset minut a nebo do mrazáku :-)

Jdeme na druhou vrstvu - na první vrstvu co jsme vyndali z lednice natřeme marmeládu asi jeden centimetr vysokou a dáme znovu do chladničky a nebo do mrazáku cca na 10 minut.

Takto uděláme tři vrstvy krému a dvě vrstvy marmelády a necháme ztuchnout v chladničce nejlépe 24 hodin. Pokud nemáte rádi třešňovou marmeládu, můžete použít jinou podle vlastní chuti a nebo zásob v domácnosti.

Dobrou chuť

Autor receptu Romča