Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Cheesecake s limetkovým krémem

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Korpus:

  • 200 g máslových sušenek (použila jsem sušenky Lotus)
  • 70-100 g změklého másla (záleží na tom, jak moc mastné sušenky použijete)

Náplň:

  • 700 g smetanového sýra (Philadelphia, Lučina...)
  • 1 zakysaná smetana (200g)
  • 240 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 3 vejce+1 žloutek

Limetkový krém:

  • 7 vajec
  • 6 limetek
  • 440 g cukru krupice
  • 1 máslo

POSTUP PŘÍPRAVY:

Korpus:

Sušenky rozmixujeme nebo rozdrtíme, smícháme se změklým máslem a pořádně promícháme. Vzniklou směs nasypeme do máslem vymazané formy, pořádně umačkáme a dáme péct do trouby na 180 stupních na 10 minut.

Náplň:

Smetanový sýr spolu se zakysanou smetanou pomocí šlehače prošleháme. Postupně přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, vanilkový extrakt, citrónovou kůru a šťávu. Nakonec po jednom přimícháme vejce a žloutek. Náplň nalijeme na předpečený korpus a cheesecake necháme 15 minut odpočívat. Pečeme při 200 stupních 10 minut, pak teplotu v troubě snížíme na 110 stupňů a pečeme 30-40 minut. Během pečení neotvíráme troubu. Cheesecake byl neměl zhnědnout. Že je upečený poznáte podle toho, že poklepem na hranu formy se cheesecake chová jako chvějící se rosol. Upečený cheesecake z trouby nevyndáváme. Pootevřeme troubu a necháme ho takto vychladnout.

Limetkový krém:

Nastrouháme kůru z limetek a vymačkáme z nich šťávu. Limetkovou kůru a šťávu spolu s cukrem a máslem zahřejeme na mírném ohni. Když se vše rozpustí, stáhneme směs z ohně a přidáme rozšlehaná vejce. Krém vrátíme na vařič a pomocí metličky mícháme 15-20 minut, dokud směs nezhoustne. Krém rozdělíme do skleniček, pořádně uzavřeme a uchováváme v chladu. Krém vydrží v chladu až 2 měsíce. Toto množství vystačí na 5 skleniček. Na 1 cheesecake je potřeba 1 sklenička krému.

Autor receptu Tereza Klainová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Korpus:

  • 200 g máslových sušenek (použila jsem sušenky Lotus)
  • 70-100 g změklého másla (záleží na tom, jak moc mastné sušenky použijete)

Náplň:

  • 700 g smetanového sýra (Philadelphia, Lučina...)
  • 1 zakysaná smetana (200g)
  • 240 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 3 vejce+1 žloutek

Limetkový krém:

  • 7 vajec
  • 6 limetek
  • 440 g cukru krupice
  • 1 máslo

POSTUP PŘÍPRAVY:

Korpus:

Sušenky rozmixujeme nebo rozdrtíme, smícháme se změklým máslem a pořádně promícháme. Vzniklou směs nasypeme do máslem vymazané formy, pořádně umačkáme a dáme péct do trouby na 180 stupních na 10 minut.

Náplň:

Smetanový sýr spolu se zakysanou smetanou pomocí šlehače prošleháme. Postupně přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, vanilkový extrakt, citrónovou kůru a šťávu. Nakonec po jednom přimícháme vejce a žloutek. Náplň nalijeme na předpečený korpus a cheesecake necháme 15 minut odpočívat. Pečeme při 200 stupních 10 minut, pak teplotu v troubě snížíme na 110 stupňů a pečeme 30-40 minut. Během pečení neotvíráme troubu. Cheesecake byl neměl zhnědnout. Že je upečený poznáte podle toho, že poklepem na hranu formy se cheesecake chová jako chvějící se rosol. Upečený cheesecake z trouby nevyndáváme. Pootevřeme troubu a necháme ho takto vychladnout.

Limetkový krém:

Nastrouháme kůru z limetek a vymačkáme z nich šťávu. Limetkovou kůru a šťávu spolu s cukrem a máslem zahřejeme na mírném ohni. Když se vše rozpustí, stáhneme směs z ohně a přidáme rozšlehaná vejce. Krém vrátíme na vařič a pomocí metličky mícháme 15-20 minut, dokud směs nezhoustne. Krém rozdělíme do skleniček, pořádně uzavřeme a uchováváme v chladu. Krém vydrží v chladu až 2 měsíce. Toto množství vystačí na 5 skleniček. Na 1 cheesecake je potřeba 1 sklenička krému.

Autor receptu Tereza Klainová