Hledat
Filters

Cheesecake z domácího smetanového krému

Potřebné přísady:

Na spodní část:

  • 1 šálek (100 g) Grahamových oplatků rozdrcených na drobečky a nebo jakékoli jiné oplatky (Lotus Bebe) dala jsem i kokos
  • 1 PL cukru(kdo má sladké sušenky tak nemusí)
  • 55-65g rozpuštěného másla

Náplň:

  • 450 gramů smetanového sýru (můžete si udělat doma) o pokojové teplotě
  • 130g cukru
  • 1/8 lžičky soli
  • 2 velké vejce o pokojové teplotě
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky nastrouhané citronové kůry
  • 1/2 šálku (120 ml) zakysané smetany o pokojové teplotě
Postup přípravy:
  1. Miluji cheesecake, jeho lahodnou chuť, rozplývající se na jazyku. Nelenila jsem a vyrobila jsem si vlastní smetanový sýr a pustila se do vysněného jídla.
  2. Předehřejeme si troubu na 150 stupňů C .
  3. Spodní korpus: v malé misce smícháme rozdrcené sušenky, cukr a rozpuštěné máslo. Namačkáme do muffinových forem na spodní část a dáme do ledničky.
  4. Náplň: Šlehačem, na pomalé otáčky šleháme smetanový sýr, dokud nebude konzistence krémová a hladká. Přidáme cukr a sůl a šleháme. Přidáme vejce, jedno po druhém a zašleháme. Dále vanilkový extrakt, citronovou kůru a zakysanou smetanou a šleháme do spojení. Z chladničky vyndáme připravené muffinkové pohárky a náplň do nich rovnoměrně nalijeme.
  5. Pečeme asi 22 minut, při 165 st., konzistence by měla být taková želatinová, střed by se měl trošinku třást. Troubu ale během pečení neotvíráme, do těsta nepícháme špejlí. Vyjmeme z trouby a položíme na mřížku. Necháme vychladnout a poté dáme do ledničky přes noc.
  6. Vyndáme z košíčků a podáváme s jahodovou nebo malinovou omáčkou, čerstvým ovocem, nebo pokapeme rozpuštěnou čokoládou. Můžeme je dát do krabičky a skladovat v ledničce několik dní.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist