Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Chilli con Carne

3.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

  • 2 cibule
  • cca 4-5 stroužků česneku
  • olej
  • 500-600g mletého masa mix
  • 2 protlaky ty husté-ne pyré
  • sáček koření kotány chilli con carne
  • trošku kari
  • trochu kečupu-ale nemusí být
  • sůl
  • 2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu- ne v tomatě
  • 1 malá plechovka kukuřice
  • 1 bujón nebo 1/2 masoxu
  • 3 čtverečky hořké čokolády
  • lžička solamylu
  • kdo chce ještě špetku chilli, ale koření je ostré dost,

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve velkém hrnci si na oleji osmahneme najemno nasekané cibule a česnek. Pak přidáme maso, rozdrobíme, osmahneme doběla a opékáme asi 10 minut. Pak přidáme protlaky a koření, toho kotány aspoň půl sáčku, ale když je víc masa klidně celý a chvilku dusíme. Můžeme přidat i kečup.

Pak přiljeme fazole i s nálevem a kukuřici-tu jsem scedila. Potom dolijeme trochou vody, přidáme bujón nebo masox, dáme na nejnižší oheň a necháme asi 45 minut probublávat. Vaříme pomalu.

Pak přidáme kostičky čokolády, necháme rozpustit a nakonec zahustíme malou lžičkou solamylu rozpuštěnou ve troše studené vody. Vlijeme do vroucí omáčky a provaříme 5 minut. Podáváme s rýží nebo čerstvým chlebem.

Dobrou chuť!!!

Autor Receptu Květa Kalvodová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

  • 2 cibule
  • cca 4-5 stroužků česneku
  • olej
  • 500-600g mletého masa mix
  • 2 protlaky ty husté-ne pyré
  • sáček koření kotány chilli con carne
  • trošku kari
  • trochu kečupu-ale nemusí být
  • sůl
  • 2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu- ne v tomatě
  • 1 malá plechovka kukuřice
  • 1 bujón nebo 1/2 masoxu
  • 3 čtverečky hořké čokolády
  • lžička solamylu
  • kdo chce ještě špetku chilli, ale koření je ostré dost,

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve velkém hrnci si na oleji osmahneme najemno nasekané cibule a česnek. Pak přidáme maso, rozdrobíme, osmahneme doběla a opékáme asi 10 minut. Pak přidáme protlaky a koření, toho kotány aspoň půl sáčku, ale když je víc masa klidně celý a chvilku dusíme. Můžeme přidat i kečup.

Pak přiljeme fazole i s nálevem a kukuřici-tu jsem scedila. Potom dolijeme trochou vody, přidáme bujón nebo masox, dáme na nejnižší oheň a necháme asi 45 minut probublávat. Vaříme pomalu.

Pak přidáme kostičky čokolády, necháme rozpustit a nakonec zahustíme malou lžičkou solamylu rozpuštěnou ve troše studené vody. Vlijeme do vroucí omáčky a provaříme 5 minut. Podáváme s rýží nebo čerstvým chlebem.

Dobrou chuť!!!

Autor Receptu Květa Kalvodová