Hledat
Filters

Čína ze sojového masa

Potřebné přísady:
  • 1 x100g sáček sojových kostek
  • 1x bujon bud zeleninový nebo jiný to je jedno
  • sladká sojovka
  • 1 lžíce medu
  • 1 červená cibule
  • koření červená sladká paprika a kari
  • 1 pol. lžíce solamylu
  • mražená čínská zelenina
  • rýže( já používám jen jasmínovou )
  • olej
Postup přípravy:
  1. Kostky dáme do mísy zalijeme 500ml. vařicí vody ve které jsme rozpustili bujon, dáme 2 lžičky sladké sojovky. Necháme cca 1h -2 stát v tom nálevu pak to vše dáme do hrnce a cca 15minut vaříme, scedíme kostky dáme zpět do mísy a přidáme 2 polévkové lžíce slad.sojovky,1 lžíci medu ,papriku a kari po 1/2 kávové lžičky , solamyl promícháme a necháme do druhého dne (občas promíchat) druhý den rozpálíme olej na pánvi (já používám rýžový jde rozpálit na 250 tudíž se nenasákne téměř žádný tuk do jídla) a kostky pořádně orestujeme (nespěchejte cca 10minut)až jdou kostky pěkně orestované přidáme na jemné proužky cibulku znovu restujeme až cibulka zesklovatí ,pak přidáme zeleninu cca1/2 pytlíku a asi 10 minut restujeme, až nám zelenina změkne akorát dáme dovnitř uvařenou rýži a promícháme ( sůl jsem nezapomněla nesolím to :-))
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist