Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Čínská směs s rýží

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

  • Vepřové maso ( kuřecí)
  • lžíce cukru
  • solamyl
  • olej
  • kapie
  • zmrazená zeleninová čínská směs
  • tmavá sojová omáčka
  • vývar
  • koření na čínu
  • sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso si nakrájíme na kostičky a zasypeme asi dvěma lžícemi solamylu a pořádně promícháme aby se masíčko pěkně obalilo tím solamylem. Zprudka opečeme na oleji.Maso při opékání nejen mícháme, ale i ty kousky od sebe pěkně rozdělujeme neboť by se mohli k sobě tím solamylem slepit.

Já dám toho oleje víc a když je maso opečené dám ho nabok-vyleji olej a vrátím maso zpět.Do opečeného masíčka dáme asi 1 lžíci cukru.Když cukr tak jakoby zkaramelizuje přidám nakrájenou kapii na malé kostičky a zeleninovou čínskou směs.

Zasypu to troškou koření - nechám chviličku - poté zaleji vývarem. Podle potřeby ještě dosolím a dám 1-2 lžíce sojové omáčky. A nechám dusit doměkka. Mícháme aby se to nepřípálilo.......Já jsem ještě nakonec dolila trochu vývaru a zahustila troškou solamylu, který jsem si pořádně rozmíchala v trošce vody, aby nevznikly hrudky a podle potřeby postupně zahuštovala.

Autor receptu Gabriela Labajová

Můžete udělat z masa kuřecího.A místo zmrazené čínské zeleninové směsi dát porek,kapii a houby ( jidášovo ucho )..také si toto jídlo můžete zpestřit mandlemi...

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

  • Vepřové maso ( kuřecí)
  • lžíce cukru
  • solamyl
  • olej
  • kapie
  • zmrazená zeleninová čínská směs
  • tmavá sojová omáčka
  • vývar
  • koření na čínu
  • sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso si nakrájíme na kostičky a zasypeme asi dvěma lžícemi solamylu a pořádně promícháme aby se masíčko pěkně obalilo tím solamylem. Zprudka opečeme na oleji.Maso při opékání nejen mícháme, ale i ty kousky od sebe pěkně rozdělujeme neboť by se mohli k sobě tím solamylem slepit.

Já dám toho oleje víc a když je maso opečené dám ho nabok-vyleji olej a vrátím maso zpět.Do opečeného masíčka dáme asi 1 lžíci cukru.Když cukr tak jakoby zkaramelizuje přidám nakrájenou kapii na malé kostičky a zeleninovou čínskou směs.

Zasypu to troškou koření - nechám chviličku - poté zaleji vývarem. Podle potřeby ještě dosolím a dám 1-2 lžíce sojové omáčky. A nechám dusit doměkka. Mícháme aby se to nepřípálilo.......Já jsem ještě nakonec dolila trochu vývaru a zahustila troškou solamylu, který jsem si pořádně rozmíchala v trošce vody, aby nevznikly hrudky a podle potřeby postupně zahuštovala.

Autor receptu Gabriela Labajová

Můžete udělat z masa kuřecího.A místo zmrazené čínské zeleninové směsi dát porek,kapii a houby ( jidášovo ucho )..také si toto jídlo můžete zpestřit mandlemi...