Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Citronovo - tvarohová buchta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

  • měkký tvaroh 250 g
  • vejce 3 ks
  • máslo změklé 200 g
  • citronová šťáva ze 2 citronu
  • kůra z 1 citronu
  • polohrubá mouka 270 g
  • vanilkový cukr 1 ks
  • cukr krupice 220 g
  • kypřící prášek do pečiva 1ks
  • vejce 2 ks
  • Tuk a mouka na vymazání plechu
  • moučkový cukr nebo citronová poleva  

POSTUP PŘÍPRAVY

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme změklé máslo, tvaroh (pokojová teplota), jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z jednoho citronu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše dobře promícháme.

Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto nalijeme do připravené formy: vyšší pekáček, dortová forma... Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí můžeme posypat moučkovým cukrem nebo polít citronovou polevou.

Autor receptu Petra Šinorová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

  • měkký tvaroh 250 g
  • vejce 3 ks
  • máslo změklé 200 g
  • citronová šťáva ze 2 citronu
  • kůra z 1 citronu
  • polohrubá mouka 270 g
  • vanilkový cukr 1 ks
  • cukr krupice 220 g
  • kypřící prášek do pečiva 1ks
  • vejce 2 ks
  • Tuk a mouka na vymazání plechu
  • moučkový cukr nebo citronová poleva  

POSTUP PŘÍPRAVY

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme změklé máslo, tvaroh (pokojová teplota), jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z jednoho citronu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše dobře promícháme.

Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto nalijeme do připravené formy: vyšší pekáček, dortová forma... Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí můžeme posypat moučkovým cukrem nebo polít citronovou polevou.

Autor receptu Petra Šinorová