Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Čočka s vejcem na kyselo aneb stará dobrá klasika

4.2 9

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • čočka - já dala půl balení
  • vejce - podle počtu osob a mlstnosti jazýčků
  • mouka
  • voda
  • sůl
  • ocet
  • kyselá okurka - jen kdo má rád - (nemusí být)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Čočku dáme do kastrolu a přelijeme množstvím vody tak, aby byla čočka krásně potopená. Necháme dvě hodiny bobtnat. Přilijeme opět vodu tak, aby jsme měli vody jednou tolik jak čočky a vaříme do změknutí.

Když je čočka krásně měkká - ochutnáme, tak přisolíme podle chuti a okzselíme octem - jak kdo má rád. Zahustíme záklepkou.

Záklepka je mouka rozšlehaná s trochou vody. Někdo má rád čočku tak, že se sype a v tom případě nezahušťujeme.

Máme hotovo, teď už jen hodíme vejce na pánvičku a uděláme si volská oka :-))

Kdo chce může také čočku připravovat na cibulce a někdo rád dochucuje cukrem. Takže ve vaření této pochoutky se vaší fantazii meze nekladou.

Autor receptu Romča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • čočka - já dala půl balení
  • vejce - podle počtu osob a mlstnosti jazýčků
  • mouka
  • voda
  • sůl
  • ocet
  • kyselá okurka - jen kdo má rád - (nemusí být)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Čočku dáme do kastrolu a přelijeme množstvím vody tak, aby byla čočka krásně potopená. Necháme dvě hodiny bobtnat. Přilijeme opět vodu tak, aby jsme měli vody jednou tolik jak čočky a vaříme do změknutí.

Když je čočka krásně měkká - ochutnáme, tak přisolíme podle chuti a okzselíme octem - jak kdo má rád. Zahustíme záklepkou.

Záklepka je mouka rozšlehaná s trochou vody. Někdo má rád čočku tak, že se sype a v tom případě nezahušťujeme.

Máme hotovo, teď už jen hodíme vejce na pánvičku a uděláme si volská oka :-))

Kdo chce může také čočku připravovat na cibulce a někdo rád dochucuje cukrem. Takže ve vaření této pochoutky se vaší fantazii meze nekladou.

Autor receptu Romča