Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Čočková polévka by Romča

2.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • čočka
  • kokosový olej - kdo nema nebo nepoužívá dá řepkový
  • cibule
  • brambory
  • mrkev
  • saturejka
  • mořská hrubá sůl
  • vegeta - používám domácí
  • řasa kombu malý kousek - nemusí být
  • shoyu - nebo kdo co má rád na dochucení
  • uzená paprika - (je to koření a naprosto úžasné) kdo nemá požije klasickou papriku

POSTUP PŘÍPRAVY:

Čočku si propláchneme v kastrůlku - pořádně propereme. Přidáme vodu tak, aby ji bylo jednou tolik jak čočky. Necháme alespoň dvě hodiny namáčet.

Po dvou hodinách vaříme v té samé vodě, do které přidáme trochu octa a soli. Vaříme do doby než bude krásně na skus. Čočku slijeme přes cedník.

Bokem si usmažíme cibulku do sklovata a dáme bokem do mističky. Teď si uděláme zápražku z kokosového oleje a mouky. Když máme zápražku zlatavou přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a brambor a zlehka promícháváme. Na dno kastrolku kde si uděláme místečko si dáme řasu Kombu a maličko přidáme kokosáku nebo oleje. Promícháme zaprášíme uzenou paprikou, přidáme uvařenou a scezenou čočku, promícháme a zalijeme potřebným množstvím vody a necháme vařit.

Na konci vaření dochutíme podle chuti mořskou solí, domácí vegetou či kvalitní sojovkou a špetkou pepře.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • čočka
  • kokosový olej - kdo nema nebo nepoužívá dá řepkový
  • cibule
  • brambory
  • mrkev
  • saturejka
  • mořská hrubá sůl
  • vegeta - používám domácí
  • řasa kombu malý kousek - nemusí být
  • shoyu - nebo kdo co má rád na dochucení
  • uzená paprika - (je to koření a naprosto úžasné) kdo nemá požije klasickou papriku

POSTUP PŘÍPRAVY:

Čočku si propláchneme v kastrůlku - pořádně propereme. Přidáme vodu tak, aby ji bylo jednou tolik jak čočky. Necháme alespoň dvě hodiny namáčet.

Po dvou hodinách vaříme v té samé vodě, do které přidáme trochu octa a soli. Vaříme do doby než bude krásně na skus. Čočku slijeme přes cedník.

Bokem si usmažíme cibulku do sklovata a dáme bokem do mističky. Teď si uděláme zápražku z kokosového oleje a mouky. Když máme zápražku zlatavou přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a brambor a zlehka promícháváme. Na dno kastrolku kde si uděláme místečko si dáme řasu Kombu a maličko přidáme kokosáku nebo oleje. Promícháme zaprášíme uzenou paprikou, přidáme uvařenou a scezenou čočku, promícháme a zalijeme potřebným množstvím vody a necháme vařit.

Na konci vaření dochutíme podle chuti mořskou solí, domácí vegetou či kvalitní sojovkou a špetkou pepře.