Hledat
Filters

Čokoládová saláma v oblátke

Potřebné přísady:
  • 200 g margarínu
  • 200 g práškového cukru
  • 200 g tmavej čokolády
  • 200g mleté vlašské orechy
  • 150 g sušienky
  • 1 ks vajcia
  • 2 ks oplátky
Postup přípravy:
  1. Na pare roztopíme čokoládu. V druhej miske roztopíme margarín a pridáme cukor a žĺtok za stáleho miešania. Do čokolády pridáme orechy a mleté sušienky. Hmoty spojíme. Necháme vychladnúť.
  2. Obe oblátky položíme na vlhkú čistú utierku a necháme ich zmäknúť, aby sa dali stočiť. Na jednu oblátku natrieme polovicu plnky a za pomoci utierky zrolujeme.
  3. Tak isto urobíme aj s druhou oblátkou a druhou polovicou plnky. Necháme ich takto zrolované vyschnúť pri izbovej teplote. Je dobré roládu nechať postáť, o dva dni je najchutnejšia.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist