Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Čokoládová trojka - nepečený chlebíček - a nejen to

5.0 8

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Krém:

  • 500 g tvarohu (dala jsem vaničkový 1,1%)
  • 250 ml smetany ke šlehání (33%)
  • 80 g cukru moučka
  • ½ sáčku jemně mleté želatiny Dr. Oetker
  • 100 g hořké
  • 100 g mléčné a 100 g bílé čokolády

Dále:

  • máslové sušenky nebo Be Be
  • trochu Nutelly
  • 100 g čokolády nebo čokoládová poleva
  • sekané mandle (nemusí být)

POSTUP PŘÍPRAVY

Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinovou fólií.

Ve třech mističkách rozpustíme ve vodní lázni čokolády. Ušleháme smetanu. Smícháme tvaroh s cukrem a krátce prošleháme. 10 g želatiny zalijeme 3 lžícemi vody a po deseti minutách zahřátím za stálého míchání rozpustíme, v želatině rozmícháme 2 lžíce tvarohu a vše nalijeme a vmícháme do zbývajícího tvarohu. Pak lehce vmícháme šlehačku a krém rozdělíme na tři díly.

Třetinu krému smícháme s hořkou čokoládou, rozetřeme na dno formy, poklademe sušenkami, totéž opakujeme s mléčnou čokoládou a nakonec s bílou. Nahoru opět sušenky a pokud nám ještě nějaké zbydou a máme Nutellu, namažeme je a dno tím zdvojíme. Přikryjeme fólií a necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.

Moučník převrátíme na tác a ozdobíme buď strouhanou čokoládou nebo pocákáme polevou nebo jako v tomto receptu přelijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme sekanými mandlemi. To je pak trochu náročnější krájení, nejdřív vrch nahřátým nožem a dokrájet nožem studeným.

Další recept je pro ty z vás, které nemají chlebíčkovou formu, ale jen formu na srnčí hřbet. Nazvala bych ho:

ČOKOLÁDOVÁ DVOJKA (srnčí hřbet)

Upečeme korpus: 3 celá vejce vyšleháme se 70 g cukru krupice do husté pěny a ručně metličkou vmícháme směs: 70 g polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa a špetka prášku do pečiva. Upečeme piškot a vykrojíme z něj obdélník velikosti srnčího hřbetu.

Náplň je stejná, jen ji rozdělíme na polovinu a do jedné vmícháme100 g bílé čokolády a do druhé mléčné. Formu na srnčí hřbet s potravinovou fólií naplníme bílým krémem, na to natřeme opatrně hnědý krém a přiložíme korpus. Lehce zatížíme a necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout. Ozdobíme strouhanou čokoládou.

Trochu krému nám zůstane, ale jelikož zbyde i kus korpusu, natřeme zbytek krému na korpus a nedočkavci mohou mlsat.

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Krém:

  • 500 g tvarohu (dala jsem vaničkový 1,1%)
  • 250 ml smetany ke šlehání (33%)
  • 80 g cukru moučka
  • ½ sáčku jemně mleté želatiny Dr. Oetker
  • 100 g hořké
  • 100 g mléčné a 100 g bílé čokolády

Dále:

  • máslové sušenky nebo Be Be
  • trochu Nutelly
  • 100 g čokolády nebo čokoládová poleva
  • sekané mandle (nemusí být)

POSTUP PŘÍPRAVY

Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinovou fólií.

Ve třech mističkách rozpustíme ve vodní lázni čokolády. Ušleháme smetanu. Smícháme tvaroh s cukrem a krátce prošleháme. 10 g želatiny zalijeme 3 lžícemi vody a po deseti minutách zahřátím za stálého míchání rozpustíme, v želatině rozmícháme 2 lžíce tvarohu a vše nalijeme a vmícháme do zbývajícího tvarohu. Pak lehce vmícháme šlehačku a krém rozdělíme na tři díly.

Třetinu krému smícháme s hořkou čokoládou, rozetřeme na dno formy, poklademe sušenkami, totéž opakujeme s mléčnou čokoládou a nakonec s bílou. Nahoru opět sušenky a pokud nám ještě nějaké zbydou a máme Nutellu, namažeme je a dno tím zdvojíme. Přikryjeme fólií a necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.

Moučník převrátíme na tác a ozdobíme buď strouhanou čokoládou nebo pocákáme polevou nebo jako v tomto receptu přelijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme sekanými mandlemi. To je pak trochu náročnější krájení, nejdřív vrch nahřátým nožem a dokrájet nožem studeným.

Další recept je pro ty z vás, které nemají chlebíčkovou formu, ale jen formu na srnčí hřbet. Nazvala bych ho:

ČOKOLÁDOVÁ DVOJKA (srnčí hřbet)

Upečeme korpus: 3 celá vejce vyšleháme se 70 g cukru krupice do husté pěny a ručně metličkou vmícháme směs: 70 g polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa a špetka prášku do pečiva. Upečeme piškot a vykrojíme z něj obdélník velikosti srnčího hřbetu.

Náplň je stejná, jen ji rozdělíme na polovinu a do jedné vmícháme100 g bílé čokolády a do druhé mléčné. Formu na srnčí hřbet s potravinovou fólií naplníme bílým krémem, na to natřeme opatrně hnědý krém a přiložíme korpus. Lehce zatížíme a necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout. Ozdobíme strouhanou čokoládou.

Trochu krému nám zůstane, ale jelikož zbyde i kus korpusu, natřeme zbytek krému na korpus a nedočkavci mohou mlsat.

Autor receptu Ivana Nawratová