Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Čokoládové Club řezy

4.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:

  • 4 vejce
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g hladké mouky
  • 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva
  • 1 vrchovatá PL kakaa

NÁPLŇ:

  • 140 g máslových sušenek Club
  • 1 čokoládová poleva tmavá
  • 1vrchovatá PL Nutelly

KRÉM:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 200 g zakysané smetany
  • 3 PL cukru moučka
  • 100 g hořké čokolády
  • 3 želatinové plátky

DÁLE:

  • asi 100 ml uvařené černé kávy
  • 1 Ledové kaštany.

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus: Celá vejce vyšleháme s cukry do husté pěny. Smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem a ručně vmícháme do pěny. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (asi 12 minut). Vychladlý korpus pokapeme studenou kávou.

Náplň: Sušenky nasypeme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme, čokoládovou polevu rozpustíme a smícháme se sušenkami, přidáme Nutellu a náplň urovnáme na korpus. Necháme ztuhnout.

Krém: Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou a cukrem, vmícháme ušlehanou šlehačku, vlijeme rozpuštěnou želatinu a nakonec vmícháme rozpuštěnou vychladlou čokoládu (nebo ji můžeme nastrouhat). Na sušenkovou náplň nalijeme krém, zarovnáme a necháme ztuhnout.

Nakrájené kousky zdobíme hoblinkami. Ty uděláme z Ledových kaštanů škrabkou na brambory.

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:

  • 4 vejce
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g hladké mouky
  • 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva
  • 1 vrchovatá PL kakaa

NÁPLŇ:

  • 140 g máslových sušenek Club
  • 1 čokoládová poleva tmavá
  • 1vrchovatá PL Nutelly

KRÉM:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 200 g zakysané smetany
  • 3 PL cukru moučka
  • 100 g hořké čokolády
  • 3 želatinové plátky

DÁLE:

  • asi 100 ml uvařené černé kávy
  • 1 Ledové kaštany.

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus: Celá vejce vyšleháme s cukry do husté pěny. Smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem a ručně vmícháme do pěny. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (asi 12 minut). Vychladlý korpus pokapeme studenou kávou.

Náplň: Sušenky nasypeme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme, čokoládovou polevu rozpustíme a smícháme se sušenkami, přidáme Nutellu a náplň urovnáme na korpus. Necháme ztuhnout.

Krém: Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou a cukrem, vmícháme ušlehanou šlehačku, vlijeme rozpuštěnou želatinu a nakonec vmícháme rozpuštěnou vychladlou čokoládu (nebo ji můžeme nastrouhat). Na sušenkovou náplň nalijeme krém, zarovnáme a necháme ztuhnout.

Nakrájené kousky zdobíme hoblinkami. Ty uděláme z Ledových kaštanů škrabkou na brambory.

Autor receptu Ivana Nawratová