Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Čokoládové kostky

5.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus:

  • 150 g Hery
  • 100 g hořké čokolády
  • 4 vejce
  • 120 g cukru krystal
  • 60 g hladké mouky
  • 20 g kakaa
  • 100 g lískových oříšků
  • špetka skořice

Krém:

  • 500 ml mléka
  • 1,5 vanilkového pudinkového prášku
  • 4 PL cukru
  • 50 g másla
  • 200 g zakysané smetany

Dále:

  • 150 g hořké čokolády
  • plátek 100% tuku
  • marmeláda
  • 3 PL zakysané smetany
  • bílá čokoládová poleva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus: Smícháme mouku, kakao, nastrouhané oříšky a skořici. Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh. Změklou Heru a rozpuštěnou čokoládu ušleháme do pěny, po jednom přidáváme žloutky. Ručně vmícháme suchou směs i sníh. Těsto natřeme na menší plech (24 x 30 cm) s pečícím papírem a upečeme v troubě, předehřáté na 180°C (20 minut).

Vychladlý korpus potřeme rybízovou marmeládou, natřeme krém a necháme ztuhnout.

Krém: Uvaříme pudink, vychladlý vyšleháme s máslem a přišleháváme zakysanou smetanu.

Ve vodní lázni rozpustíme 100 g čokolády a 100% tuk, polevu nalijeme na krém a necháme ztuhnout. Nahřátým nožem nakrájíme kostky.

Bílou polevu nahřejeme, vytlačíme ze sáčku na pečící papír, rozetřeme na stejnoměrnou vrstvu a lehce poprášíme kakaem. Necháme ztuhnout, pak pokrájíme na malé obdélníčky. 50 g čokolády rozpustíme ve vodní lázni, smícháme se zakysanou smetanou, zdobícím sáčkem nastříkáme do středu každé kostky a zapíchneme ozdobu z bílé polevy.

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus:

  • 150 g Hery
  • 100 g hořké čokolády
  • 4 vejce
  • 120 g cukru krystal
  • 60 g hladké mouky
  • 20 g kakaa
  • 100 g lískových oříšků
  • špetka skořice

Krém:

  • 500 ml mléka
  • 1,5 vanilkového pudinkového prášku
  • 4 PL cukru
  • 50 g másla
  • 200 g zakysané smetany

Dále:

  • 150 g hořké čokolády
  • plátek 100% tuku
  • marmeláda
  • 3 PL zakysané smetany
  • bílá čokoládová poleva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus: Smícháme mouku, kakao, nastrouhané oříšky a skořici. Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh. Změklou Heru a rozpuštěnou čokoládu ušleháme do pěny, po jednom přidáváme žloutky. Ručně vmícháme suchou směs i sníh. Těsto natřeme na menší plech (24 x 30 cm) s pečícím papírem a upečeme v troubě, předehřáté na 180°C (20 minut).

Vychladlý korpus potřeme rybízovou marmeládou, natřeme krém a necháme ztuhnout.

Krém: Uvaříme pudink, vychladlý vyšleháme s máslem a přišleháváme zakysanou smetanu.

Ve vodní lázni rozpustíme 100 g čokolády a 100% tuk, polevu nalijeme na krém a necháme ztuhnout. Nahřátým nožem nakrájíme kostky.

Bílou polevu nahřejeme, vytlačíme ze sáčku na pečící papír, rozetřeme na stejnoměrnou vrstvu a lehce poprášíme kakaem. Necháme ztuhnout, pak pokrájíme na malé obdélníčky. 50 g čokolády rozpustíme ve vodní lázni, smícháme se zakysanou smetanou, zdobícím sáčkem nastříkáme do středu každé kostky a zapíchneme ozdobu z bílé polevy.

Autor receptu Ivana Nawratová