Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Čokoládové opojení od Olinky

5.0 5

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Korpus:

  • 4 vejce
  • 120g krystalového cukru
  • 80g pol.mouky
  • 30g kakaa
  • 40ml oleje

Náplň:

  • 100g marmelády- (rybízová,jahodová)
  • 2 banány
  • 750 ml smetany na šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 150g hořké čokolády
  • Čokoládová poleva.

POSTUP PŘÍPRAVY:

Náplń:

V kastrůlku přivedeme k varu 250 ml smetany.Odstavíme ji, vsypeme do ní nadrobno nasekanou čokoládu a mícháme ji, dokud se čokoláda nerozpustí.Krém uložíme na noc do ledničky.Korpus:z bílků a části cukru připravíme pevný sníh.Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do husté pěny.Přidáme olej, mouku s kakaem a naposled bílky. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy(průměr 26 cm).Pečeme při 150°C cca 40 minut.Vychladlý korpus potřeme marmeládou.

Krém:

500ml smetany vyšleháme ze ztužovačem do téměř tuhé konzistence.Přidáme čokoládový krém a došleháme.Na korpus rozložíme podélně rozříznuté banány a rozetřeme krém.Dort necháme ztuhnout.Pak ho přelijeme čokoládovou polevou dozdobíme.

Autor receptu Olga K.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Korpus:

  • 4 vejce
  • 120g krystalového cukru
  • 80g pol.mouky
  • 30g kakaa
  • 40ml oleje

Náplň:

  • 100g marmelády- (rybízová,jahodová)
  • 2 banány
  • 750 ml smetany na šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 150g hořké čokolády
  • Čokoládová poleva.

POSTUP PŘÍPRAVY:

Náplń:

V kastrůlku přivedeme k varu 250 ml smetany.Odstavíme ji, vsypeme do ní nadrobno nasekanou čokoládu a mícháme ji, dokud se čokoláda nerozpustí.Krém uložíme na noc do ledničky.Korpus:z bílků a části cukru připravíme pevný sníh.Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do husté pěny.Přidáme olej, mouku s kakaem a naposled bílky. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy(průměr 26 cm).Pečeme při 150°C cca 40 minut.Vychladlý korpus potřeme marmeládou.

Krém:

500ml smetany vyšleháme ze ztužovačem do téměř tuhé konzistence.Přidáme čokoládový krém a došleháme.Na korpus rozložíme podélně rozříznuté banány a rozetřeme krém.Dort necháme ztuhnout.Pak ho přelijeme čokoládovou polevou dozdobíme.

Autor receptu Olga K.