Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Čokoládové řezy

5.0 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

TĚSTO:

  • 6 bílků
  • 5 polévkových lžic cukru moučka
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce nastrouhaných piškotů
  • 1/2 prášku do pečiva

NA TĚSTO:

  • 150 g drcených vlašských oříšků
  • Čokooříškvý krém Nutella
  • dvoje světlé be-be sušenky

KRÉM:

  • 6 žloutků
  • 0,7l mléka
  • 250g cukru krupice
  • 1 vanilkový puding
  • 3 polévkové lžíce polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • 100g čokolády na vaření a nebo může být jiná hořká nejlépe co obsahuje 70% kakaa

NA OZDOBU:

  • Šlehačka (Já použila šlehačky dvě, ale myslím že bohatě postačí jedna)
  • želatinový ztužovač šlehačky Dr.Oeter za studena

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyšleháme si sníh z bílku a postupně přidáváme cukr, mouku smíchanou s práškem do pečiva, piškoty, olej..

Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech - posypeme ořechy a upečeme. Ještě teplý moučník potřeme nutelou !

Necháme vychladnout a jdeme na krém

Půl litru mléka dáme vařit a do 0,2 dl zamícháme žloutky, cukr, puding a mouku - pořádně zamícháme.

Přilijeme do vřelého mléka a uvaříme krém. Do vychladlého krému zašleháme máslo.

Krém si poté rozdělíme na dvě poloviny. Jednu necháme vanilkovou a do druhé zamícháme roztopenou čokoládu.

Na těsto s nutelou natřeme vanilkový krém, poklademe be-be sušenkami a navrstvíme čokoládový krém. Korunujeme šlehačkou.

Připravíme si ztužovač podle návodu (100 ml vlažné vody do toho nasypat ztužovač a ručně mícháme asi 1/2 minutky)

Šlehačku si vyšleháme s jedním vanilkovým cukrem a nalijeme do ní připravený ztužovač a opět promícháme nebo krátce -opravdu krátce zašleháme. Dáme jako poslední vrstvu a můžeme ozdobit vidličkou nějaké vlny apod..

Autor Gabriela Labajová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

TĚSTO:

  • 6 bílků
  • 5 polévkových lžic cukru moučka
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce nastrouhaných piškotů
  • 1/2 prášku do pečiva

NA TĚSTO:

  • 150 g drcených vlašských oříšků
  • Čokooříškvý krém Nutella
  • dvoje světlé be-be sušenky

KRÉM:

  • 6 žloutků
  • 0,7l mléka
  • 250g cukru krupice
  • 1 vanilkový puding
  • 3 polévkové lžíce polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • 100g čokolády na vaření a nebo může být jiná hořká nejlépe co obsahuje 70% kakaa

NA OZDOBU:

  • Šlehačka (Já použila šlehačky dvě, ale myslím že bohatě postačí jedna)
  • želatinový ztužovač šlehačky Dr.Oeter za studena

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyšleháme si sníh z bílku a postupně přidáváme cukr, mouku smíchanou s práškem do pečiva, piškoty, olej..

Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech - posypeme ořechy a upečeme. Ještě teplý moučník potřeme nutelou !

Necháme vychladnout a jdeme na krém

Půl litru mléka dáme vařit a do 0,2 dl zamícháme žloutky, cukr, puding a mouku - pořádně zamícháme.

Přilijeme do vřelého mléka a uvaříme krém. Do vychladlého krému zašleháme máslo.

Krém si poté rozdělíme na dvě poloviny. Jednu necháme vanilkovou a do druhé zamícháme roztopenou čokoládu.

Na těsto s nutelou natřeme vanilkový krém, poklademe be-be sušenkami a navrstvíme čokoládový krém. Korunujeme šlehačkou.

Připravíme si ztužovač podle návodu (100 ml vlažné vody do toho nasypat ztužovač a ručně mícháme asi 1/2 minutky)

Šlehačku si vyšleháme s jedním vanilkovým cukrem a nalijeme do ní připravený ztužovač a opět promícháme nebo krátce -opravdu krátce zašleháme. Dáme jako poslední vrstvu a můžeme ozdobit vidličkou nějaké vlny apod..

Autor Gabriela Labajová