Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Čokoládové vláčné muffinky

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 50 g kakaa
  • 240 ml vařící vody
  • 90 g polohrubé mouky

  • 85 g hladké mouky
  • 
2 lžičky prášku do pečiva

  • špetka soli

  • 113 g másla pokojové teploty
  • 
200 g cukr krystal

  • 2 velká vejce

  • 1 vanilkový lusk

POSTUP PŘÍPRAVY:

Kakao rozmícháme ve vroucí vodě. První zkouška trpělivosti je tu - kakao musíme nechat zchladnout zpět na pokojovou telotu. Dáme tomu alespoň 30 minut.
V míse si zatím rozmícháme obě mouky, prášek do pečiva a sůl. 
Změklé máslo nakrájené na kostičky vyšleháme mixérem na nejvyšší otáčky do pěny, přidáme cukr a šleháme další minutu až dvě. Přidáme vajíčka jedno po druhém, až se úplně smísí se zbytkem.
Teď přidáme obsah vanilkové ho lusku. Až bude zapracovaný v těstě, přidáme směs sypkých ingrediencí a na nižších otáčkách šleháme jen do té doby, než se spojí se zbytkem.
 Nakonec přidáme zchladlé rozmíchané kakao s vodou. Šleháme na nejvyšší otáčky asi dvě minuty.


Až máme těsto hotové, připravíme si formičky na muffiny. Buď dáme papírové košíčky do formy nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou.
 Formičky plníme asi do dvou třetin, víc ne.
 Muffiny dáme do trouby o jedno patro níž, než doprostřed a pečeme 18-19 minut na 190 stupňů. Zkontrolujeme je ale už po 15 minutách. Nesmí se péct déle, než je nutné, jinak budou suché. Hotové jsou, když zkusíte špejlový trik a když na povrchu po zmáčknutí lehce pruží.

Autor receptu Pavlína Bušová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 50 g kakaa
  • 240 ml vařící vody
  • 90 g polohrubé mouky

  • 85 g hladké mouky
  • 
2 lžičky prášku do pečiva

  • špetka soli

  • 113 g másla pokojové teploty
  • 
200 g cukr krystal

  • 2 velká vejce

  • 1 vanilkový lusk

POSTUP PŘÍPRAVY:

Kakao rozmícháme ve vroucí vodě. První zkouška trpělivosti je tu - kakao musíme nechat zchladnout zpět na pokojovou telotu. Dáme tomu alespoň 30 minut.
V míse si zatím rozmícháme obě mouky, prášek do pečiva a sůl. 
Změklé máslo nakrájené na kostičky vyšleháme mixérem na nejvyšší otáčky do pěny, přidáme cukr a šleháme další minutu až dvě. Přidáme vajíčka jedno po druhém, až se úplně smísí se zbytkem.
Teď přidáme obsah vanilkové ho lusku. Až bude zapracovaný v těstě, přidáme směs sypkých ingrediencí a na nižších otáčkách šleháme jen do té doby, než se spojí se zbytkem.
 Nakonec přidáme zchladlé rozmíchané kakao s vodou. Šleháme na nejvyšší otáčky asi dvě minuty.


Až máme těsto hotové, připravíme si formičky na muffiny. Buď dáme papírové košíčky do formy nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou.
 Formičky plníme asi do dvou třetin, víc ne.
 Muffiny dáme do trouby o jedno patro níž, než doprostřed a pečeme 18-19 minut na 190 stupňů. Zkontrolujeme je ale už po 15 minutách. Nesmí se péct déle, než je nutné, jinak budou suché. Hotové jsou, když zkusíte špejlový trik a když na povrchu po zmáčknutí lehce pruží.

Autor receptu Pavlína Bušová