Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Čokoládovo - ořechový chlebíček

4.0 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:

  • 250 g Hery
  • 200 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 125 g hladké mouky
  • 125 g Solamylu
  • 4 g prášku do pečiva
  • 1 lžička kakaa
  • 30 g nastrouhané čokolády
  • 50 g strouhaných ořechů

DÁLE:

  • Čokoláda na vaření
  • kousek 100% tuku
  • sekané mandle.

POSTUP PŘÍPRAVY

Změklou Heru vyšleháme s cukry, vejce přidáváme po jednom a každé dobře zašleháme. Mouku smícháme se Solamylem a práškem do pečiva, směs zašleháme do těsta.

Dno formy na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem a vymažeme olejem, boky vymažeme a vysypeme hrubou moukou. (Nebo vyložíme celou formu papírem.) Třetinu těsta nalijeme do formy. Zbývající těsto rozdělíme, do jedné části přimícháme kakao a strouhanou čokoládu a natřeme na těsto. Do poslední třetiny vmícháme strouhané ořechy a natřeme na čokoládové těsto. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 60 minut.

Chlebíček vyndáme z formy a necháme úplně vychladnout na mřížce. Polijeme čokoládou a posypeme mandlemi. Necháme ztuhnout.

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:

  • 250 g Hery
  • 200 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 125 g hladké mouky
  • 125 g Solamylu
  • 4 g prášku do pečiva
  • 1 lžička kakaa
  • 30 g nastrouhané čokolády
  • 50 g strouhaných ořechů

DÁLE:

  • Čokoláda na vaření
  • kousek 100% tuku
  • sekané mandle.

POSTUP PŘÍPRAVY

Změklou Heru vyšleháme s cukry, vejce přidáváme po jednom a každé dobře zašleháme. Mouku smícháme se Solamylem a práškem do pečiva, směs zašleháme do těsta.

Dno formy na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem a vymažeme olejem, boky vymažeme a vysypeme hrubou moukou. (Nebo vyložíme celou formu papírem.) Třetinu těsta nalijeme do formy. Zbývající těsto rozdělíme, do jedné části přimícháme kakao a strouhanou čokoládu a natřeme na těsto. Do poslední třetiny vmícháme strouhané ořechy a natřeme na čokoládové těsto. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 60 minut.

Chlebíček vyndáme z formy a necháme úplně vychladnout na mřížce. Polijeme čokoládou a posypeme mandlemi. Necháme ztuhnout.

Autor receptu Ivana Nawratová