Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Čokoládový dort bez mouky jako peříčko

5.0 8

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • Vejce 6 ks
  • Čokoláda na vaření 120g
  • Cukr krupice 120g
  • Prášek do pečiva 1/2 balíček

Dále:

  • Višňová marmeláda Schwartau 1ks
  • Šlehačka 2ks
  • Ztužovač šlehačky 1ks
  • Tyčinky ledové kaštany 1ks

POSTUP PŘÍPRAVY:

6 žloutků utřeme s půlkou prášku do pečiva. Přidáme na páře rozehřátou, lehce vychladlou čokoládu a promícháme. Z 6 bílků a cukru ušleháme pevný sníh a lehce vmícháme ke žloutkům. Nalijeme do dortové formy průměr 24 cm, vymazané a vysypané moukou.

Pečeme v rozehřáté troubě na 170 st. cca 30 - 35 minut.

Těsto se nám při pečení nafoukne, po vyndání splaskne, tak to má být. Po zchladnutí přendáme korpus na mísu, lehce pokapeme rumem /můžete vynechat/ a natřeme pikantní višňovou marmeládu, můžete použít i borůvkovou nebo lesní směs. Nakonec potřeme ušlehanou šlehačkou a na ní nastrouháme ledové kaštany. Necháme vychladit v lednici. Je to jednoduché, rychlé, ale výborné.

Poznámka: piškot se po upečení jako propadne, nelekejte se, ale po namazání a uležení se zase pěkně nadzvedne

Autor receptu Zita M.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • Vejce 6 ks
  • Čokoláda na vaření 120g
  • Cukr krupice 120g
  • Prášek do pečiva 1/2 balíček

Dále:

  • Višňová marmeláda Schwartau 1ks
  • Šlehačka 2ks
  • Ztužovač šlehačky 1ks
  • Tyčinky ledové kaštany 1ks

POSTUP PŘÍPRAVY:

6 žloutků utřeme s půlkou prášku do pečiva. Přidáme na páře rozehřátou, lehce vychladlou čokoládu a promícháme. Z 6 bílků a cukru ušleháme pevný sníh a lehce vmícháme ke žloutkům. Nalijeme do dortové formy průměr 24 cm, vymazané a vysypané moukou.

Pečeme v rozehřáté troubě na 170 st. cca 30 - 35 minut.

Těsto se nám při pečení nafoukne, po vyndání splaskne, tak to má být. Po zchladnutí přendáme korpus na mísu, lehce pokapeme rumem /můžete vynechat/ a natřeme pikantní višňovou marmeládu, můžete použít i borůvkovou nebo lesní směs. Nakonec potřeme ušlehanou šlehačkou a na ní nastrouháme ledové kaštany. Necháme vychladit v lednici. Je to jednoduché, rychlé, ale výborné.

Poznámka: piškot se po upečení jako propadne, nelekejte se, ale po namazání a uležení se zase pěkně nadzvedne

Autor receptu Zita M.