Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Čokoládový fondant s višňovou omáčkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Čokoládový fondant (na 5-6 porcí):

  • 250 g hořké čokolády
  • 100 g másla
  • 4 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 30 g hladké mouky
  • máslo a cukr na vysypání formiček
  • Višňová omáčka:
  • 300 g kompotovaných višní
  • 300 g kompotové šťávy z višní
  • 3 lžíce třešňovice
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 1 vanilkový cukr
  • 70 g cukru krupice

POSTUP PŘÍPRAVY:

Čokoládový fondant:

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. V míse vyšleháme vejce, cukr a mouku do pěny. Pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu a promícháme. Těsto vlijeme do formiček, vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Střed báboviček by měl zůstat tekutý. Okraje formiček odřízneme nožem a bábovičky ještě teplé vyklopíme na talíř. Bábovičky posypeme moučkovým cukrem, přidáme višňovou omáčku a ozdobíme lístky meduňky nebo máty.

Višňová omáčka:

Do hrnce vlijeme šťávu z višní, třešňovici a přidáme cukr. Směs zahřejeme a postupně za stálého míchání přidáváme kukuřičný škrob. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne, poté přidáme okapané višně, promícháme a necháme vychladnout.

Autor receptu Tereza Klainová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Čokoládový fondant (na 5-6 porcí):

  • 250 g hořké čokolády
  • 100 g másla
  • 4 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 30 g hladké mouky
  • máslo a cukr na vysypání formiček
  • Višňová omáčka:
  • 300 g kompotovaných višní
  • 300 g kompotové šťávy z višní
  • 3 lžíce třešňovice
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 1 vanilkový cukr
  • 70 g cukru krupice

POSTUP PŘÍPRAVY:

Čokoládový fondant:

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. V míse vyšleháme vejce, cukr a mouku do pěny. Pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu a promícháme. Těsto vlijeme do formiček, vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Střed báboviček by měl zůstat tekutý. Okraje formiček odřízneme nožem a bábovičky ještě teplé vyklopíme na talíř. Bábovičky posypeme moučkovým cukrem, přidáme višňovou omáčku a ozdobíme lístky meduňky nebo máty.

Višňová omáčka:

Do hrnce vlijeme šťávu z višní, třešňovici a přidáme cukr. Směs zahřejeme a postupně za stálého míchání přidáváme kukuřičný škrob. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne, poté přidáme okapané višně, promícháme a necháme vychladnout.

Autor receptu Tereza Klainová