Hledat
Filters

Čokoládový puding

Potřebné přísady:
  • 250 ml mléka
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 60 g cukru krupice
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 35 g kakaa
  • 2 žloutky
  • 60 g kvalitní hořké čokolády
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 lžíce horké vody
Postup přípravy:
  1. V misce smícháme cukr, kakao, kukuřičný škrob a horkou vodu a směs utřeme. Mléko a smetanu ke šlehání vlijeme do rendlíku a dáme zahřát. Do kakaové směsi přidáme žloutky a vanilkový extrakt a vzniklou směs přidáme k zahřátému mléku. Na středním ohni mícháme, dokud směs nezhoustne. Po zhoustnutí puding odstavíme z plotny, přidáme na kostičky nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist