Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Copánky plněné krémem

5.0 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 600g polohrubé mouky
  • 2 žloutky
  • 1,5dcl oleje
  • 80gcukru
  • špetka soli
  • kůra z dobře omytého citronu, jemně nastrouhaná pouze žlutá část
  • vanilkový cukr
  • 2,5dcl vlažného mléka
  • 40g kvasnic

POSTUP PŘÍPRAVY:

Copánky jsou z kynutého, olejového těsta. Jsou plněné pudingovým krémem a ovocem.

Vypracované těsto necháme nakynout. Během kynutí si uvaříme vanilkový puding -1/2 l, ještě do horkého uvařeného pudingu vmícháme 150g kvalitního másla, podle své chuti přisladíme a necháme krém vychladit, po vychladnutí ještě vyšleháme.

Těsto nám krásné nakynulo a my teď si z něj vytvoříme 30cm dlouhé hady, které smotáme do tvaru copánků, nebo jen stočíme, dáme upéct do trouby do růžova. Vychladlé copánky opatrně rozřízneme a naplníme krémem, můžeme dozdobit drobným ovocem a nebo ze dvou bílků (které nám zůstaly z vajíček, které jsme používali na těsto), vyšlehat tuhý sníh ve vodní lázní a sníh nastříkat zdobičkou na pudingový vanilkový krém.

Autor receptu Petra Svobodová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 600g polohrubé mouky
  • 2 žloutky
  • 1,5dcl oleje
  • 80gcukru
  • špetka soli
  • kůra z dobře omytého citronu, jemně nastrouhaná pouze žlutá část
  • vanilkový cukr
  • 2,5dcl vlažného mléka
  • 40g kvasnic

POSTUP PŘÍPRAVY:

Copánky jsou z kynutého, olejového těsta. Jsou plněné pudingovým krémem a ovocem.

Vypracované těsto necháme nakynout. Během kynutí si uvaříme vanilkový puding -1/2 l, ještě do horkého uvařeného pudingu vmícháme 150g kvalitního másla, podle své chuti přisladíme a necháme krém vychladit, po vychladnutí ještě vyšleháme.

Těsto nám krásné nakynulo a my teď si z něj vytvoříme 30cm dlouhé hady, které smotáme do tvaru copánků, nebo jen stočíme, dáme upéct do trouby do růžova. Vychladlé copánky opatrně rozřízneme a naplníme krémem, můžeme dozdobit drobným ovocem a nebo ze dvou bílků (které nám zůstaly z vajíček, které jsme používali na těsto), vyšlehat tuhý sníh ve vodní lázní a sníh nastříkat zdobičkou na pudingový vanilkový krém.

Autor receptu Petra Svobodová