Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Crostata alle fragole

3.7 9

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 210 g hladké mouky
  • 100g másla
  • 3 žloutky
  • 100 g cukru moučka
  • špetka soli
  • citronová kůra z 1 citronu
  • 1/3 prášku do pečiva
  • hrst rozemletých mandlí

Náplň:

  • máslo na vymazání formy
  • vanilkový lusk
  • 3-4 dl mléka
  • 2 žloutky
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g maizeny (kukuřičný škrob)
  • jahody
  • jahodový džem

Postup přípravy:

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, kterým vyložíme vymazanou a vysypanou formu. Těsto jemně propícháme vidličkou, aby nenakynulo. Poté formu překryjeme pečící folií a zasypeme fazolemi, těsto tak zůstane nízké. Pečeme v předehřáté troubě 10min na 180°. Po upečení necháme vychladnout.

Náplň: Mléko ochutíme vanilkovými semínky a ohřejeme. V míse vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem a škrobem. Přilijeme mléko a směs budeme míchat na vodní lázni, dokud nezhoustne.

Na vychladnutý korpus nalijeme náplň. Jahody necháme v celku a vyskládáme je navrch. Marmeládu necháme chvilku rozehřát, aby se lépe roztírala a pomažeme jí špičky jahod.

Podotýkám že v originále mají být špičky jahod nahoře, já jsem je otočila protože mnoho krásy nepobraly, ale chuťově jsou fajn a tak se mi nechtělo běžet pro jahody co jsou na pohled pěkné a mohou být tak jak mají.

Zdroj s italem v kuchyni

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 210 g hladké mouky
  • 100g másla
  • 3 žloutky
  • 100 g cukru moučka
  • špetka soli
  • citronová kůra z 1 citronu
  • 1/3 prášku do pečiva
  • hrst rozemletých mandlí

Náplň:

  • máslo na vymazání formy
  • vanilkový lusk
  • 3-4 dl mléka
  • 2 žloutky
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g maizeny (kukuřičný škrob)
  • jahody
  • jahodový džem

Postup přípravy:

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, kterým vyložíme vymazanou a vysypanou formu. Těsto jemně propícháme vidličkou, aby nenakynulo. Poté formu překryjeme pečící folií a zasypeme fazolemi, těsto tak zůstane nízké. Pečeme v předehřáté troubě 10min na 180°. Po upečení necháme vychladnout.

Náplň: Mléko ochutíme vanilkovými semínky a ohřejeme. V míse vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem a škrobem. Přilijeme mléko a směs budeme míchat na vodní lázni, dokud nezhoustne.

Na vychladnutý korpus nalijeme náplň. Jahody necháme v celku a vyskládáme je navrch. Marmeládu necháme chvilku rozehřát, aby se lépe roztírala a pomažeme jí špičky jahod.

Podotýkám že v originále mají být špičky jahod nahoře, já jsem je otočila protože mnoho krásy nepobraly, ale chuťově jsou fajn a tak se mi nechtělo běžet pro jahody co jsou na pohled pěkné a mohou být tak jak mají.

Zdroj s italem v kuchyni