Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Čtyři patra nebe - dort

5.0 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Korpus 1 díl:

  • 2x 130g bebe sušenek kakaové
  • 3ég rozpuštěného másla
  • 1 dl mléka

Korpus 2 díl:

  • 2x130g bebe sušenek světlých
  • 30g rozpuštěného másla
  • 1dl mléka

Tvarohová vrstva:

  • 250g tvarohu na strouhání - 4 polévkové lžíce cukru krupice
  • 2 dl smetany na šlehání - 1 polévková lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 sáček ztužovače do šlehačky malé balení

Vanilková vrstva:

  • 7 dl mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 6 polévkových lžic cukru
  • 100g másla - ě polévkové lžíce cukru

Vrchní vrstva:

  • 0.5 smetany na šlehání
  • ztužovač šlehačky malý sáček
  • 3 polévkové lžíce cukru

Na posyp:

Strouhaná hořká čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY:

První patro - bebešky nameleme v mlýnku na strouhanku nebo nastrouháme. Eventuelně rozdrtíme válečkem. Přidáme k sušenkám máslo a 1dl mléka a vypracujeme těsto. Dáme na dno formy a pěkě rozprostřeme .

To samé uděláme s druhým dílem světlých sušenek a teď dáme péct na deset minut do předehřáté trouby. Vyndáme a propícháme vidličkou. A máme upečená dvojbarevný korpus. Necháme vychladnout.

Druhé patro - Tvaroh vyšleháme s oběma cukry. Přidáme smetanu a cca po minutě přidáme ztužovač smetany. Hotovou šlehandu opatrně zamícháme do tvarohu a naneseme na vychladnutý korpus a dáme do lednice.

Třetí patro - Uvaříme hustší pudink s cukrem a dáme ho vychladit. Máslo vyšleháme s cukrem nejlépe elektickým mixérem a pak přidáme do zchladlého pudinku. naneseme další patro do formy a zase vrátíme do lednice.

Čtvrté patro - Ze smetany a curku si uděláme šlehačku. Opět asi po minutě šlehaní elektrickým šlehačem přidáme ztužovač a dáme do formy. Na této vrstvě můžeme lžičkou udělat vlnky nebo ozdobíme podle vlastního vkusu. Nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou a nebo pokud máme čoko hoblinky použijeme ty.

Autor receptu Diana Lansdorfová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Korpus 1 díl:

  • 2x 130g bebe sušenek kakaové
  • 3ég rozpuštěného másla
  • 1 dl mléka

Korpus 2 díl:

  • 2x130g bebe sušenek světlých
  • 30g rozpuštěného másla
  • 1dl mléka

Tvarohová vrstva:

  • 250g tvarohu na strouhání - 4 polévkové lžíce cukru krupice
  • 2 dl smetany na šlehání - 1 polévková lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 sáček ztužovače do šlehačky malé balení

Vanilková vrstva:

  • 7 dl mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 6 polévkových lžic cukru
  • 100g másla - ě polévkové lžíce cukru

Vrchní vrstva:

  • 0.5 smetany na šlehání
  • ztužovač šlehačky malý sáček
  • 3 polévkové lžíce cukru

Na posyp:

Strouhaná hořká čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY:

První patro - bebešky nameleme v mlýnku na strouhanku nebo nastrouháme. Eventuelně rozdrtíme válečkem. Přidáme k sušenkám máslo a 1dl mléka a vypracujeme těsto. Dáme na dno formy a pěkě rozprostřeme .

To samé uděláme s druhým dílem světlých sušenek a teď dáme péct na deset minut do předehřáté trouby. Vyndáme a propícháme vidličkou. A máme upečená dvojbarevný korpus. Necháme vychladnout.

Druhé patro - Tvaroh vyšleháme s oběma cukry. Přidáme smetanu a cca po minutě přidáme ztužovač smetany. Hotovou šlehandu opatrně zamícháme do tvarohu a naneseme na vychladnutý korpus a dáme do lednice.

Třetí patro - Uvaříme hustší pudink s cukrem a dáme ho vychladit. Máslo vyšleháme s cukrem nejlépe elektickým mixérem a pak přidáme do zchladlého pudinku. naneseme další patro do formy a zase vrátíme do lednice.

Čtvrté patro - Ze smetany a curku si uděláme šlehačku. Opět asi po minutě šlehaní elektrickým šlehačem přidáme ztužovač a dáme do formy. Na této vrstvě můžeme lžičkou udělat vlnky nebo ozdobíme podle vlastního vkusu. Nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou a nebo pokud máme čoko hoblinky použijeme ty.

Autor receptu Diana Lansdorfová