Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Domácí bezová marmeláda by Romča

4.5 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 20 - 25 květů podle velikosti
  • 180g želírovacího cukru
  • 180g cukru krystal
  • 1 balení gel fix
  • 700ml vody
  • Šťáva z jednoho citronu či limety

POSTUP PŘÍPRAVY:

Bez opláchneme lehce pod vodou a zbavíme stopek. Vložíme do nerezového hrnce a zalijeme převařenou vodou a necháme macerovat 24 - 36 hodin.

Po této době přidáme šťávu z limety či citronu. Gelfix smícháme s dvěmi lžícemi cukru a přidáme do kastrolu k ostatním ingrediencím, promícháme a dáme na plotnu cca na 2 minuty povařit.

Směs nám začne houstnout, správnou konzistenci poznáme tak - že lžičkou nabereme trošku marmelády a kápneme na studený porcelánový talířek. Po chvilce nám na talířku hmota zhoustne, talířek můžeme také naklonit do stran tak, aby se marmeláda na něm rozutekla do stran. Tím urychlíme její chladnutí.

Pokud jsme s konzistencí spokojeni ochutnáme a můžeme přidat dle chuti citronovou či limetkovou šťávu a cukr.

Pokud by se stalo že nemáte marmeládu v požadované konzistenci

  • zkuste ještě pár minut nechat povařit a pak opět proveďte test s talířkem a trochou marnelády
  • pokud ani tohle nezabere dáme gelfix s cukrem promícháme a rozpustíme v hrnečku s trochou vody a přilijeme do směsi a povaříme - ( gelfix přidávejte po troskách - není nutné přidávat celé balení, povětšinou stačí dvě max tři lžíce)

Přeji vynikající výsledky vašeho kulinářkého snažení a samozřejmě dobrou chuť Vám všem.

Autor receptu Romča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 20 - 25 květů podle velikosti
  • 180g želírovacího cukru
  • 180g cukru krystal
  • 1 balení gel fix
  • 700ml vody
  • Šťáva z jednoho citronu či limety

POSTUP PŘÍPRAVY:

Bez opláchneme lehce pod vodou a zbavíme stopek. Vložíme do nerezového hrnce a zalijeme převařenou vodou a necháme macerovat 24 - 36 hodin.

Po této době přidáme šťávu z limety či citronu. Gelfix smícháme s dvěmi lžícemi cukru a přidáme do kastrolu k ostatním ingrediencím, promícháme a dáme na plotnu cca na 2 minuty povařit.

Směs nám začne houstnout, správnou konzistenci poznáme tak - že lžičkou nabereme trošku marmelády a kápneme na studený porcelánový talířek. Po chvilce nám na talířku hmota zhoustne, talířek můžeme také naklonit do stran tak, aby se marmeláda na něm rozutekla do stran. Tím urychlíme její chladnutí.

Pokud jsme s konzistencí spokojeni ochutnáme a můžeme přidat dle chuti citronovou či limetkovou šťávu a cukr.

Pokud by se stalo že nemáte marmeládu v požadované konzistenci

  • zkuste ještě pár minut nechat povařit a pak opět proveďte test s talířkem a trochou marnelády
  • pokud ani tohle nezabere dáme gelfix s cukrem promícháme a rozpustíme v hrnečku s trochou vody a přilijeme do směsi a povaříme - ( gelfix přidávejte po troskách - není nutné přidávat celé balení, povětšinou stačí dvě max tři lžíce)

Přeji vynikající výsledky vašeho kulinářkého snažení a samozřejmě dobrou chuť Vám všem.

Autor receptu Romča