Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Domácí bezový sirup by Romča

5.0 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 50ks květů
  • 2-3 citrony či limety
  • 2,5l vody
  • 85g kyselina citronová
  • 2,5kg cukru

POSTUP PŘÍPRAVY:

Květy jenom zlehka opláchneme vodou. Přidáme nakrájené citrony či limety.

Vodu 2,5 litru dáme vařit a necháme přejít varem. Přidáme kyselinu citronovou. Promícháme a necháme úplně zchladnout.

Po zchladnutí přelijeme květy i s citrony vodou s kyselinou citronovou a necháme 24 hodin macerovat, přikryté utěrkou. Občas promícháme.

Vymacerované slijeme přes cedník a plenu, či plátýnko a dáme do nerezového kastrolu. Přidáme cukr a dáme na sporák zahřívat do doby, než se cukr rozpustí a ze dna nám budou stoupat bubliny.

Horké vlijeme do láhví či sklenic (sterilizovaných) uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Skladujeme ve tmě.

Autor receptu Romča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 50ks květů
  • 2-3 citrony či limety
  • 2,5l vody
  • 85g kyselina citronová
  • 2,5kg cukru

POSTUP PŘÍPRAVY:

Květy jenom zlehka opláchneme vodou. Přidáme nakrájené citrony či limety.

Vodu 2,5 litru dáme vařit a necháme přejít varem. Přidáme kyselinu citronovou. Promícháme a necháme úplně zchladnout.

Po zchladnutí přelijeme květy i s citrony vodou s kyselinou citronovou a necháme 24 hodin macerovat, přikryté utěrkou. Občas promícháme.

Vymacerované slijeme přes cedník a plenu, či plátýnko a dáme do nerezového kastrolu. Přidáme cukr a dáme na sporák zahřívat do doby, než se cukr rozpustí a ze dna nám budou stoupat bubliny.

Horké vlijeme do láhví či sklenic (sterilizovaných) uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Skladujeme ve tmě.

Autor receptu Romča