Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

5.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 3kg rajčat
  • 4 větší cibule
  • 4 větší jablka
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce soli
  • 15 dkg cukru
  • 10ks cukerínu (sacharinu = umělé sladidlo )
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 dcl octu
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky kari
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 5-6 hřebíčků
  • 1 a 1/2 lžíce nového koření

POSTUP PŘÍPRAVY:

Rajčata nakrájíme na poloviny, jablka oloupeme a vykrojíme jádřince, cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme do velkého asi 7L hrnce a přidáme ostatní suroviny. Vaříme 1a1/2 hodiny pod pokličkou a 1/2 hodiny bez pokličky, občas promíchneme, aby se odspoda nepřichytl. Ponorným mixérem rozmixujeme, přes měkký cedník propasírujeme. Pomocí trychtýře plníme předem vypečené lahve a uzavíráme předem vyvařenými víčky.

Kečup je naprosto skvělý. Děláme ho každý rok a když předčasně dojde, raději si necháme zajít chuť, než abych koupila tu hroznou umělotinu plnou chemie, kterou výrobci nazývají kečupem.

Autor receptu: Lucie Kratochvílová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 3kg rajčat
  • 4 větší cibule
  • 4 větší jablka
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce soli
  • 15 dkg cukru
  • 10ks cukerínu (sacharinu = umělé sladidlo )
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 dcl octu
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky kari
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 5-6 hřebíčků
  • 1 a 1/2 lžíce nového koření

POSTUP PŘÍPRAVY:

Rajčata nakrájíme na poloviny, jablka oloupeme a vykrojíme jádřince, cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme do velkého asi 7L hrnce a přidáme ostatní suroviny. Vaříme 1a1/2 hodiny pod pokličkou a 1/2 hodiny bez pokličky, občas promíchneme, aby se odspoda nepřichytl. Ponorným mixérem rozmixujeme, přes měkký cedník propasírujeme. Pomocí trychtýře plníme předem vypečené lahve a uzavíráme předem vyvařenými víčky.

Kečup je naprosto skvělý. Děláme ho každý rok a když předčasně dojde, raději si necháme zajít chuť, než abych koupila tu hroznou umělotinu plnou chemie, kterou výrobci nazývají kečupem.

Autor receptu: Lucie Kratochvílová