Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Domácí lučina

4.1 7

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 500 g kvalitního bílého jogurtu (já použila selský jogurt Hollandia)
  • 1 zakysaná smetana (200 g)
  • 1/2 - 1 lžička soli

POSTUP PŘÍPRAVY:

V míse smícháme všechny suroviny dohromady a pořádně promícháme. Cedník si vyložíme bavlněnou utěrkou (plenou)a položíme ho do vysoké mísy. Směs přendáme do utěrky,utěrku zavážeme a přes noc při pokojové teplotě necháme vykapat syrovátku. Hotovou lučinu dáme vychladit do lednice.

Autor receptu Tereza Klainová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 500 g kvalitního bílého jogurtu (já použila selský jogurt Hollandia)
  • 1 zakysaná smetana (200 g)
  • 1/2 - 1 lžička soli

POSTUP PŘÍPRAVY:

V míse smícháme všechny suroviny dohromady a pořádně promícháme. Cedník si vyložíme bavlněnou utěrkou (plenou)a položíme ho do vysoké mísy. Směs přendáme do utěrky,utěrku zavážeme a přes noc při pokojové teplotě necháme vykapat syrovátku. Hotovou lučinu dáme vychladit do lednice.

Autor receptu Tereza Klainová