Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Domácí větrníky

5.0 5

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na 10 kusů:

  • mouka hl 100g
  • olej 40g
  • vejce 130g
  • voda 130g
  • špetka soli

Karamelová šlehačka:

  • smetana 33% 40g
  • cukr krystal 40g
  • smetana 33% 150g

Žloutková šlehačka:

  • cukr krystal 42g
  • mléko 150g
  • pudink van. 3/5 balíčku
  • van.cukr na posypání
  • smetana 33% 130g

POSTUP PŘÍPRAVY:

Suroviny mimo mouky přivedeme k varu a zasypeme mouku a důkladně mícháme, aby se těsto nelepilo. Po vychladnutí přidáme vejce a důkladně rozmýcháme. Stříkáme na vymazaný plech olejem a pečeme při 220°C 10min potom dopékáme při 200°C.

Žloutková šlehačka

Postup: uvaříme pudink - bude hodně hustý dáme do misky a posypeme vanilkovým cukrem a necháme vychladit. Po vychladnutí jej rozšleháme a smícháme s ušlehanou smetanou a stříkáme na rozkrojený větrník jen na spodní část.

Karamelová šlehačka

Z cukru uděláme světlý karamel, který zalijeme teplou smetanou-(pozor vzniká velmi horká pára nebezpečí opaření) vzniknou cucky karamelu, které rozvaříme a dáme vychladit-nejlépe den dopředu.

Po vychladnutí tento karamel rozšleháme a smícháme s ušlehanou smetanou a stříkáme na žloutkovou šlehačku.

Vršky větrníků namáčíme v čokoládě necháme krátce okapat a položíme je na šlehačky a mírně zatlačíme.

Větrníky dáme vychladit a už si jenom přejeme dobrou chuť.

Autor receptu Václav Lang

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na 10 kusů:

  • mouka hl 100g
  • olej 40g
  • vejce 130g
  • voda 130g
  • špetka soli

Karamelová šlehačka:

  • smetana 33% 40g
  • cukr krystal 40g
  • smetana 33% 150g

Žloutková šlehačka:

  • cukr krystal 42g
  • mléko 150g
  • pudink van. 3/5 balíčku
  • van.cukr na posypání
  • smetana 33% 130g

POSTUP PŘÍPRAVY:

Suroviny mimo mouky přivedeme k varu a zasypeme mouku a důkladně mícháme, aby se těsto nelepilo. Po vychladnutí přidáme vejce a důkladně rozmýcháme. Stříkáme na vymazaný plech olejem a pečeme při 220°C 10min potom dopékáme při 200°C.

Žloutková šlehačka

Postup: uvaříme pudink - bude hodně hustý dáme do misky a posypeme vanilkovým cukrem a necháme vychladit. Po vychladnutí jej rozšleháme a smícháme s ušlehanou smetanou a stříkáme na rozkrojený větrník jen na spodní část.

Karamelová šlehačka

Z cukru uděláme světlý karamel, který zalijeme teplou smetanou-(pozor vzniká velmi horká pára nebezpečí opaření) vzniknou cucky karamelu, které rozvaříme a dáme vychladit-nejlépe den dopředu.

Po vychladnutí tento karamel rozšleháme a smícháme s ušlehanou smetanou a stříkáme na žloutkovou šlehačku.

Vršky větrníků namáčíme v čokoládě necháme krátce okapat a položíme je na šlehačky a mírně zatlačíme.

Větrníky dáme vychladit a už si jenom přejeme dobrou chuť.

Autor receptu Václav Lang