Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Dort s princeznou

5.0 1

Potřebné přísady:

Rozpis na jednopatrový kulatý ( tento jsem dělala ze čtyřnásobného množství ) - zadělávala jsem v 7-litrovém hrnci

Korpus

  • 14 dkg cukru
  • 4 žloutky
  • 2-3 lžíce vody
  • 2-3 lžíce kakaa
  • 7 dkg polohrubé mouky
  • 1/2 prášek do pečiva
  • špetička soli
  • sníh ze 4 bílků

Krém

Opět rozpis na jednopatrák, na tento dort mi stačila trojnásobná dávka a ještě mi zbylo :

Na kaši

  • 6 dkg másla nebo Hery
  • 6 dkg hrubé mouky
  • 4 dcl mléka
  • 2 vejce
  • 20 dkg másla nebo Hery
  • 20 dkg cukru
  • 3-5 dkg kakaa
  • Šlehačka na konečné nazdobení + potravinářské barvivo + "minikulisky" - vše dle fantazie. Na tento dort jsem spotřebovala 4 šlehačky ( 2x zelená, 1x růžová, 1x žlutá )

Postup přípravy:

Korpus: Ručním šlehačem našleháme cukr, žloutky, vodu a kakao. Do této směsi přidáme mouku smíchanou s PDP a solí a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

Krém: uvaříme si kaši z mléka, másla, vajec a hrubé mouky ( aby se neudělaly hrudky, dám do kastrůlku vše najednou, máslo už předem rozehřáté - míchám po celou dobu až do zhoustnutí ). Kaše musí zcela vychladnout. Vyšleháme Máslo nebo Heru, cukr a kakao. Ručním šlehačem spojíme obě hmoty.

Vychladlý korpus podélně rozkrojíme ( já abych zbytečně nedrobila, peču si tenčí části, které dám na sebe, takže nic nerozkrajuji ). Pokapeme rumem, potřeme krémem a poklademe podélně rozkrojenými banány. Celý dort potřeme krémem a pomocí zdobícího pytlíku naneseme šlehačku. Zdobíme dle vlastní fantazie - oříšky v čokoládě, lentilky, čokoládové hoblinky.

Autor receptu: Lucie Kratochvílová

Potřebné přísady:

Rozpis na jednopatrový kulatý ( tento jsem dělala ze čtyřnásobného množství ) - zadělávala jsem v 7-litrovém hrnci

Korpus

  • 14 dkg cukru
  • 4 žloutky
  • 2-3 lžíce vody
  • 2-3 lžíce kakaa
  • 7 dkg polohrubé mouky
  • 1/2 prášek do pečiva
  • špetička soli
  • sníh ze 4 bílků

Krém

Opět rozpis na jednopatrák, na tento dort mi stačila trojnásobná dávka a ještě mi zbylo :

Na kaši

  • 6 dkg másla nebo Hery
  • 6 dkg hrubé mouky
  • 4 dcl mléka
  • 2 vejce
  • 20 dkg másla nebo Hery
  • 20 dkg cukru
  • 3-5 dkg kakaa
  • Šlehačka na konečné nazdobení + potravinářské barvivo + "minikulisky" - vše dle fantazie. Na tento dort jsem spotřebovala 4 šlehačky ( 2x zelená, 1x růžová, 1x žlutá )

Postup přípravy:

Korpus: Ručním šlehačem našleháme cukr, žloutky, vodu a kakao. Do této směsi přidáme mouku smíchanou s PDP a solí a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

Krém: uvaříme si kaši z mléka, másla, vajec a hrubé mouky ( aby se neudělaly hrudky, dám do kastrůlku vše najednou, máslo už předem rozehřáté - míchám po celou dobu až do zhoustnutí ). Kaše musí zcela vychladnout. Vyšleháme Máslo nebo Heru, cukr a kakao. Ručním šlehačem spojíme obě hmoty.

Vychladlý korpus podélně rozkrojíme ( já abych zbytečně nedrobila, peču si tenčí části, které dám na sebe, takže nic nerozkrajuji ). Pokapeme rumem, potřeme krémem a poklademe podélně rozkrojenými banány. Celý dort potřeme krémem a pomocí zdobícího pytlíku naneseme šlehačku. Zdobíme dle vlastní fantazie - oříšky v čokoládě, lentilky, čokoládové hoblinky.

Autor receptu: Lucie Kratochvílová