Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Dort stracciatella

5.0 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na piškot:

  • 3 vejce
  • 60 g pískového cukru
  • 60 g hladké mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva (2 zarovnané čajové lžičky)
  • 20 g kakaa
  • 2 PL oleje

Krém:

  • 500 g bílého jogurtu
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukru
  • 500 ml smetany na šlehání
  • 100 g hořké čokolády
  • 1,5 balíčku želatinového ztužovače za studena (75 g)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Celá vejce vyšleháme s cukrem asi 5 minut do světlé pěny. Zašleháme olej a opatrně kakao, pak po částech přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva . Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme asi 15 minut na 170°C na horkovzduch. 

Poté necháme piškot zchladnout a připravíme si krém.

Bílý jogurt smícháme s cukry, smetanu ušleháme do tuha. Čokoládu nastrouháme z poloviny na jemno, z poloviny na hrubo.

Podle návodu si připravíte ztužovač za studena, vmícháme do něj jogurt, pak přidáme šlehačku a čokoládu a vše prošleháme. Hotový krém dáme na korpus pokapaný rumem.

Dáme ztuhnout do lednice na minimálně dvě hodiny.

Autor receptu i fotografie Marcela - Pradobroty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na piškot:

  • 3 vejce
  • 60 g pískového cukru
  • 60 g hladké mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva (2 zarovnané čajové lžičky)
  • 20 g kakaa
  • 2 PL oleje

Krém:

  • 500 g bílého jogurtu
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukru
  • 500 ml smetany na šlehání
  • 100 g hořké čokolády
  • 1,5 balíčku želatinového ztužovače za studena (75 g)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Celá vejce vyšleháme s cukrem asi 5 minut do světlé pěny. Zašleháme olej a opatrně kakao, pak po částech přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva . Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme asi 15 minut na 170°C na horkovzduch. 

Poté necháme piškot zchladnout a připravíme si krém.

Bílý jogurt smícháme s cukry, smetanu ušleháme do tuha. Čokoládu nastrouháme z poloviny na jemno, z poloviny na hrubo.

Podle návodu si připravíte ztužovač za studena, vmícháme do něj jogurt, pak přidáme šlehačku a čokoládu a vše prošleháme. Hotový krém dáme na korpus pokapaný rumem.

Dáme ztuhnout do lednice na minimálně dvě hodiny.

Autor receptu i fotografie Marcela - Pradobroty