Hledat
Filters

Dušená čočka s dýní a tofu

Potřebné přísady:
  • 1/2 dyne hokaido (jedna mensi)
  • 250 g uzeneho tofu
  • 200 g cervene cocky neloupane
  • 100 g cibule
  • snitka cerstveho tymianu (lze nahradit i susenym, napr. od Sonnentoru)
  • 2 strouzky cesneku
  • 1-2 lzice bujonu Wurzl
  • cerstva kudrnka(nebo jine bylinky na posypani)
  • sul
  • olej
Postup přípravy:
  1. Namocime si cocku(alespon na 5 hodin, muzeme i pres noc).Dyni omyjeme, vydlabeme seminka (neni treba loupat) a nakrajime na kostky. Smichame s olejem a peceme 15 min v troube rozehrate na 170 stupnu.
  2. Cibuli osmahneme na oleji do ruzova. Pridame cocku, zalijeme 1,5nasobkem mnozsvi vody, pridame nasekany tymian, wurzl a dusime do zmeknuti cocky.
  3. Ke konci pridame na kostky nakrajene tofu, pecenou dyni, dochutime cesnekem a soli a kratce prohrejeme. Podavame posypane bylinkami (ja pouzila rerichu)
  4. Zdroj viz odkaz
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist