Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Dvoubarevná tvarohová buchta

Autor AutordesnaVzkaz
4.3 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Tmavé těsto:

  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • citronová kůra (opravdu nemusí být!)

Tvarohové těsto:

  • 2 tvarohy
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový puding nevařit – vsypat prášek
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek mléka

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do vymazaného nebo pečicím papírem vyloženého plechu nalijte přes polovinu kakaového těsta, důkladně jej stěrkou rozetřete do všech koutů a na něj navrstvěte tvarohové.

Pravděpodobně se vám těsta už teď smíchají dohromady, nevadí. Úplně v klidu jej lehce rozetřete, ať je tvaroh v každém kousku.

Navrch nalijte zbytek kakaové hmoty a opět vyrovnejte povrch

Pečte na 150 – 180 °C zhruba hodinku v předehřáté troubě. Samozřejmostí je pravidelná kontrola dřevěnou špejlí. Tvarohové těsto vám bude sice špinit až do konce, ale jeho hotovost jasně naznačí hnědnutí vykukujících tvarohových ploch.

Autor receptu desna

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Tmavé těsto:

  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • citronová kůra (opravdu nemusí být!)

Tvarohové těsto:

  • 2 tvarohy
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový puding nevařit – vsypat prášek
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek mléka

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do vymazaného nebo pečicím papírem vyloženého plechu nalijte přes polovinu kakaového těsta, důkladně jej stěrkou rozetřete do všech koutů a na něj navrstvěte tvarohové.

Pravděpodobně se vám těsta už teď smíchají dohromady, nevadí. Úplně v klidu jej lehce rozetřete, ať je tvaroh v každém kousku.

Navrch nalijte zbytek kakaové hmoty a opět vyrovnejte povrch

Pečte na 150 – 180 °C zhruba hodinku v předehřáté troubě. Samozřejmostí je pravidelná kontrola dřevěnou špejlí. Tvarohové těsto vám bude sice špinit až do konce, ale jeho hotovost jasně naznačí hnědnutí vykukujících tvarohových ploch.

Autor receptu desna