Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Dýňová omáčka k těstovinám

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1/2 dýně Hokkaido neloupaná, nakrájená na menší kousky
  • 1 velká cibule nasekaná na drobno
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 lřička koření Adžika
  • 1 velký stroužek česneku
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • muškátový květ
  • špetka oregana
  • 1 (nebo i více) mladá cibulka i s natí
  • sůl, pepř
  • olej
  • máslo

POSTUP PŘÍPRAVY:

Na oleji opečeme cibuli do zlatova, pak přidáme drcený česnek a po dvou minutách i dýni. Zalijeme trochou vývaru a za občasného podlévání vaříme dýni doměkka.

Směs pak rozmixujeme, přidáme špetku muškátového květu, oregano, adžiku, pepř a sůl podle chuti, nakonec vlijeme smetanu. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ještě naředit vývarem. Pak omáčku odstavíme a zjemníme lžící studeného másla.

Podáváme s těstovinami. Omáčku můžeme na talíři posypat sýrem.

Poznámka:

Masomilci nechť do omáčky přidají nasekanou šunku, moravské uzené, pečené kousky kuřecího masa atd.

Autor receptu Daniela

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1/2 dýně Hokkaido neloupaná, nakrájená na menší kousky
  • 1 velká cibule nasekaná na drobno
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 lřička koření Adžika
  • 1 velký stroužek česneku
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • muškátový květ
  • špetka oregana
  • 1 (nebo i více) mladá cibulka i s natí
  • sůl, pepř
  • olej
  • máslo

POSTUP PŘÍPRAVY:

Na oleji opečeme cibuli do zlatova, pak přidáme drcený česnek a po dvou minutách i dýni. Zalijeme trochou vývaru a za občasného podlévání vaříme dýni doměkka.

Směs pak rozmixujeme, přidáme špetku muškátového květu, oregano, adžiku, pepř a sůl podle chuti, nakonec vlijeme smetanu. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ještě naředit vývarem. Pak omáčku odstavíme a zjemníme lžící studeného másla.

Podáváme s těstovinami. Omáčku můžeme na talíři posypat sýrem.

Poznámka:

Masomilci nechť do omáčky přidají nasekanou šunku, moravské uzené, pečené kousky kuřecího masa atd.

Autor receptu Daniela