Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Dýňové máslo - vegan

3.4 5

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • cca 4 šálky čerstvé dýně na kostičky
  • 1 1/4 šálku javorového sirupu
  • 1/2 šálku jablečné šťávy
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/4 lžička soli

POSTUP PŘÍPRAVY:

Příprava je opravdu snadná. Všechny výše uvedené suroviny dáme do hrnce, promícháme a na mírném plameni vaříme po dobu 5-6 hodin. Hotovo máme, pokud nám vznikne hustá a celistvá hmota.

Poté necháme hodinu vychladnout. Poté přeložíme do uzaviratelných sklenic. Máslo nám vydrží týden v lednici nebo po dobu 6 měsíců v mrazáku, popř. můžeme zavařit.

Náš tip: Ke snídani doporučujeme natřít housku trochou tvarohem a dýňovým máslem, uvidíte, že si pochutnáte

Zdroj viz odkaz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • cca 4 šálky čerstvé dýně na kostičky
  • 1 1/4 šálku javorového sirupu
  • 1/2 šálku jablečné šťávy
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/4 lžička soli

POSTUP PŘÍPRAVY:

Příprava je opravdu snadná. Všechny výše uvedené suroviny dáme do hrnce, promícháme a na mírném plameni vaříme po dobu 5-6 hodin. Hotovo máme, pokud nám vznikne hustá a celistvá hmota.

Poté necháme hodinu vychladnout. Poté přeložíme do uzaviratelných sklenic. Máslo nám vydrží týden v lednici nebo po dobu 6 měsíců v mrazáku, popř. můžeme zavařit.

Náš tip: Ke snídani doporučujeme natřít housku trochou tvarohem a dýňovým máslem, uvidíte, že si pochutnáte

Zdroj viz odkaz