Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

2.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto (12ks):

  • 40 g másla
  • 40 g cukru krupice
  • 75 g dýňového pyré
  • 225 g hladké mouky
  • 4 g sušeného droždí nebo 15 g čerstvého 
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • + máslo na vymazání formy

Náplň: 

  • 50 g cukru krupice, 
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • špetka mletého muškátového oříšku

Poleva:

  • 50 g cukru moučka
  • 20 g krémového sýra (Gervais, Buko, Lučina)
  • 1 lžíce másla

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. V míse utřete máslo s cukrem, špetkou soli a vajíčkem. Přidejte dýňové pyré, mouku a droždí a hněťte asi 10 minut (v elektrickém robotu na nejnižší otáčky), těsto musí být pěkně pružné a hladké. Přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě vykynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

2. Připravte si náplň – rozpusťte máslo, přidejte cukr, sýr a koření a míchejte do hladké konzistence.

3. Na pomoučeném vále rozválejte těsto na obdélník, který potřete připravenou skořicovou směsí (na jedné z delších stran nechte asi 3 cm volné a těsto srolujte tak, aby byl nepotřený okraj zespoda.

4. Za rolované těsto nakrájejte na 2 až 3 cm tlusté plátky, které vyskládejte do zapékací mísy, formy či menšího pekáčku s centimetrovými odstupy. Nechte ještě chvíli kynout (10 – 15 minut) a pečte asi 25 minut při 180 °C. Nechte vychladnout.

5. Polevu připravte z rozpuštěného másla smíchaného s cukrem a krémovým sýrem.

Autor receptu Ivana Reich

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto (12ks):

  • 40 g másla
  • 40 g cukru krupice
  • 75 g dýňového pyré
  • 225 g hladké mouky
  • 4 g sušeného droždí nebo 15 g čerstvého 
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • + máslo na vymazání formy

Náplň: 

  • 50 g cukru krupice, 
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • špetka mletého muškátového oříšku

Poleva:

  • 50 g cukru moučka
  • 20 g krémového sýra (Gervais, Buko, Lučina)
  • 1 lžíce másla

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. V míse utřete máslo s cukrem, špetkou soli a vajíčkem. Přidejte dýňové pyré, mouku a droždí a hněťte asi 10 minut (v elektrickém robotu na nejnižší otáčky), těsto musí být pěkně pružné a hladké. Přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě vykynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

2. Připravte si náplň – rozpusťte máslo, přidejte cukr, sýr a koření a míchejte do hladké konzistence.

3. Na pomoučeném vále rozválejte těsto na obdélník, který potřete připravenou skořicovou směsí (na jedné z delších stran nechte asi 3 cm volné a těsto srolujte tak, aby byl nepotřený okraj zespoda.

4. Za rolované těsto nakrájejte na 2 až 3 cm tlusté plátky, které vyskládejte do zapékací mísy, formy či menšího pekáčku s centimetrovými odstupy. Nechte ještě chvíli kynout (10 – 15 minut) a pečte asi 25 minut při 180 °C. Nechte vychladnout.

5. Polevu připravte z rozpuštěného másla smíchaného s cukrem a krémovým sýrem.

Autor receptu Ivana Reich