Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

5.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1 dýně Hokkaido
  • 2 sušená rajčata
  • 1 rajče
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sojovky
  • 0,5 lžíce uzené papriky (koření)
  • česnek podle chuti (já použila 1 stroužek)
  • 1 chilli paprička
  • olivový olej
  • (sůl) - nepoužila jsem, protože mi stačí sojová omáčka, ale kdyby náhodou..

... dozdobila jsem černým sezamem a dýňovým olejem.

POSTUP PŘÍPRAVY:

Nakrájenou dýni deset minut povařím (doměkka). Poté jí na olivovém oleji a cibulce osmahnu. Mezitím si v mixéru rozmixuji sušená rajčata, chilli papričku a česnek. Dýni okořením uzenou paprikou, nechám ještě chvilinku restovat, přidám nakrájené rajče a rozmixovanou směs, zaliji sojovou omáčkou a nechám chvilku sjednotit chutě. Poté vše rozmixuji. Před podáním nechám vychladnout (já to měla ještě přes noc v lednici).

Místo topinek jsem zvolila bramborové chipsy: Nakrájím brambory na úzké plátky a peču na pečícím papíře bez koření a oleje. 200°C cca 20 minut - záleží na velikosti plátků.

Autor receptu Jana Hollmanová - (Veg. Jeny)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1 dýně Hokkaido
  • 2 sušená rajčata
  • 1 rajče
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sojovky
  • 0,5 lžíce uzené papriky (koření)
  • česnek podle chuti (já použila 1 stroužek)
  • 1 chilli paprička
  • olivový olej
  • (sůl) - nepoužila jsem, protože mi stačí sojová omáčka, ale kdyby náhodou..

... dozdobila jsem černým sezamem a dýňovým olejem.

POSTUP PŘÍPRAVY:

Nakrájenou dýni deset minut povařím (doměkka). Poté jí na olivovém oleji a cibulce osmahnu. Mezitím si v mixéru rozmixuji sušená rajčata, chilli papričku a česnek. Dýni okořením uzenou paprikou, nechám ještě chvilinku restovat, přidám nakrájené rajče a rozmixovanou směs, zaliji sojovou omáčkou a nechám chvilku sjednotit chutě. Poté vše rozmixuji. Před podáním nechám vychladnout (já to měla ještě přes noc v lednici).

Místo topinek jsem zvolila bramborové chipsy: Nakrájím brambory na úzké plátky a peču na pečícím papíře bez koření a oleje. 200°C cca 20 minut - záleží na velikosti plátků.

Autor receptu Jana Hollmanová - (Veg. Jeny)