Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Eskymo dezert bez pečení

4.3 7

Recept jsem našla na facebooku v jedné skupince a tak jsem zkusila ho upéct. Byl tak dobrý, že se s Vámi o něj musím podělit.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Spodní vrstva:

  • 115g máslo
  • 250g moučkový cukr
  • 5 lžiček kakao
  • 1ks vejce
  • 160g rozdrcené sušenky
  • 100g nasekané mandle nebo ořechy

Střední vrstva:

  • 115g máslo
  • 40ml smetana ke šlehání
  • 2 lžíce vanilkový pudink
  • 1 hrnek moučkový cukr

Vrchní vrstva:

  • 11g tmavá čokoláda
  • 25g máslo

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do hrnce si dáme máslo, přidáme cukr a kakao a dáme rozpustit na oheň. Za stálého míchání přidáme vejce a vaříme na mírném ohni, dokud nám hmota neztuhne /přibližně 1-2 minuty/.

Když máme hmotu hustou, odstavíme ji z ohně a vmícháme rozdrcené sušenky a mandle nebo ořechy. Studenou nebo vlažnou vodou si pomáháme tuto hmotu navrstvit do formy.

Připravíme si střední vrstvu. Všechny ingredience mixérem vyšleháme a dáme do lednici na minimálně půl hodinu. Máslo a čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Když se nám čokoláda s máslem spojila, můžeme na spodní vrstvu natřít střední a polijeme to rozpuštěnou čokoládou. Koláč necháme odležet v ledničce, nejlépe přes noc. Nakrájíme horkým nožem a podáváme. Dobrou chuť!

Autor receptu Kateřina Nováčková

Recept jsem našla na facebooku v jedné skupince a tak jsem zkusila ho upéct. Byl tak dobrý, že se s Vámi o něj musím podělit.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Spodní vrstva:

  • 115g máslo
  • 250g moučkový cukr
  • 5 lžiček kakao
  • 1ks vejce
  • 160g rozdrcené sušenky
  • 100g nasekané mandle nebo ořechy

Střední vrstva:

  • 115g máslo
  • 40ml smetana ke šlehání
  • 2 lžíce vanilkový pudink
  • 1 hrnek moučkový cukr

Vrchní vrstva:

  • 11g tmavá čokoláda
  • 25g máslo

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do hrnce si dáme máslo, přidáme cukr a kakao a dáme rozpustit na oheň. Za stálého míchání přidáme vejce a vaříme na mírném ohni, dokud nám hmota neztuhne /přibližně 1-2 minuty/.

Když máme hmotu hustou, odstavíme ji z ohně a vmícháme rozdrcené sušenky a mandle nebo ořechy. Studenou nebo vlažnou vodou si pomáháme tuto hmotu navrstvit do formy.

Připravíme si střední vrstvu. Všechny ingredience mixérem vyšleháme a dáme do lednici na minimálně půl hodinu. Máslo a čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Když se nám čokoláda s máslem spojila, můžeme na spodní vrstvu natřít střední a polijeme to rozpuštěnou čokoládou. Koláč necháme odležet v ledničce, nejlépe přes noc. Nakrájíme horkým nožem a podáváme. Dobrou chuť!

Autor receptu Kateřina Nováčková