Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Fantastický raw dort

5.0 4

Přiznám se, že tvorbu tohoto dortu jsem si náramně užila, až mi ho bylo líto krájet

Korpus:

  • 1 a 3/4 hrnku mandlí (předem namočených)
  • 5 PL raw kakaa
  • 1/4 hrnku raw datlí
  • 1 KL vanilkového extraktu

- zpracovat v robotu a vyplnit dno dortové formy

Bílá náplň:

  • 3 hrnky namočených kešu (min. 2 hodiny)
  • 2 hrnky mandlového mléka
  • 3/4 hrnku agáve
  • 1 KL vanilkového extraktu
  • 3 PL citronové šťávy
  • 1/4 hrnku roztaveného kokosového oleje
  • 1/2 hrnku roztaveného kakaového másla

- umixovat do hladka (olej a máslo přidat až ke konci)

Čokoládový krém:

  • 3/4 hrnku agáve
  • 3/4 hrnku raw kakaa
  • 1/3 hrnku roztaveného kokosového oleje

- umixovat do hladka

Karamel:

  • 1/2 hrnku mandlového másla
  • 1/2 hrnku agáve
  • 1/2 hrnku raw datlí
  • 2 KL vanilkového extraktu

- umixovat do hladka

  • na korpus lžíci nanést střídavě kakaové a karamelové "bobky", zalít bílým krém, opět bobky, bílý krém a opět bobky, které "rozvíříme" tyčinkou
  • nechat zchladit, nakonec ozdobit zbytkem čokolády, karamelem a mandlemi a nechat ještě chvíli vychladit

Autor receptu RawVeg viz odkaz

Přiznám se, že tvorbu tohoto dortu jsem si náramně užila, až mi ho bylo líto krájet

Korpus:

  • 1 a 3/4 hrnku mandlí (předem namočených)
  • 5 PL raw kakaa
  • 1/4 hrnku raw datlí
  • 1 KL vanilkového extraktu

- zpracovat v robotu a vyplnit dno dortové formy

Bílá náplň:

  • 3 hrnky namočených kešu (min. 2 hodiny)
  • 2 hrnky mandlového mléka
  • 3/4 hrnku agáve
  • 1 KL vanilkového extraktu
  • 3 PL citronové šťávy
  • 1/4 hrnku roztaveného kokosového oleje
  • 1/2 hrnku roztaveného kakaového másla

- umixovat do hladka (olej a máslo přidat až ke konci)

Čokoládový krém:

  • 3/4 hrnku agáve
  • 3/4 hrnku raw kakaa
  • 1/3 hrnku roztaveného kokosového oleje

- umixovat do hladka

Karamel:

  • 1/2 hrnku mandlového másla
  • 1/2 hrnku agáve
  • 1/2 hrnku raw datlí
  • 2 KL vanilkového extraktu

- umixovat do hladka

  • na korpus lžíci nanést střídavě kakaové a karamelové "bobky", zalít bílým krém, opět bobky, bílý krém a opět bobky, které "rozvíříme" tyčinkou
  • nechat zchladit, nakonec ozdobit zbytkem čokolády, karamelem a mandlemi a nechat ještě chvíli vychladit

Autor receptu RawVeg viz odkaz