Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Grahanový závin se špenátem

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto

  • 500 g grahamové mouky
  • 100 g ječné mouky jemně mleté
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 200 - 300 ml vody - abyste vypracovali tuhé těsto, které půjde dobře válet

Náplň

  • kvalitní račatový protlak
  • kopr
  • kuzu s vodou
  • 2 balení špenátu
  • 1 menší cibule

POSTUP PŘÍPRAVY:

Táááákže na těstíčko - 500 g grahamové mouky jsem smíchala se 100 ml slunečnicového oleje přidala vody od oka cca 200 - 300ml. Umíchala jsem tuhé těsto, které nešlo uválet, tak jsem přidala asi 100 g ječné mouky jemně mleté. A hurá válela jsem jako divá .Těsto vyšlo na 4 záviny.
Rajčatový základ - 1 kvalitní rajčatový protlak - nejlépe domácí nechat probublat přidat kopr a nakonec zahustit kuzu.


Koupila jsem 2 balení špenátu, na pánvičce zarestovala cibulku přidala špenát a nechala opařit vodu duchuceno sůlí a pepřem.


Hurá s náplní na závinový plát a šup do trouby na 180 stupnů péct do upečena - pozor němělo by to tam být moc dlouho, aby se závin potom nerozpadal cca 30 min :-)


Mějte krásnou neděli a nechte si chutnat :-)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto

  • 500 g grahamové mouky
  • 100 g ječné mouky jemně mleté
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 200 - 300 ml vody - abyste vypracovali tuhé těsto, které půjde dobře válet

Náplň

  • kvalitní račatový protlak
  • kopr
  • kuzu s vodou
  • 2 balení špenátu
  • 1 menší cibule

POSTUP PŘÍPRAVY:

Táááákže na těstíčko - 500 g grahamové mouky jsem smíchala se 100 ml slunečnicového oleje přidala vody od oka cca 200 - 300ml. Umíchala jsem tuhé těsto, které nešlo uválet, tak jsem přidala asi 100 g ječné mouky jemně mleté. A hurá válela jsem jako divá .Těsto vyšlo na 4 záviny.
Rajčatový základ - 1 kvalitní rajčatový protlak - nejlépe domácí nechat probublat přidat kopr a nakonec zahustit kuzu.


Koupila jsem 2 balení špenátu, na pánvičce zarestovala cibulku přidala špenát a nechala opařit vodu duchuceno sůlí a pepřem.


Hurá s náplní na závinový plát a šup do trouby na 180 stupnů péct do upečena - pozor němělo by to tam být moc dlouho, aby se závin potom nerozpadal cca 30 min :-)


Mějte krásnou neděli a nechte si chutnat :-)